foto: Shutterstock
Bali ieviesīs tūristu kvotas. Iemesls - krievi
Bali ir iecienīts tūristu mērķis, bet nu būs jāgaida rindā.
Pasaulē
2023. gada 6. maijs, 05:23

Bali ieviesīs tūristu kvotas. Iemesls - krievi

Jauns.lv

Indonēzijas salas Bali varasiestādes ieviesīs tūristu kvotas, turklāt ilgam laikam – uz nākamajiem 100 gadiem. Iemesls – ārzemnieku uzvedība, it īpaši no Krievijas.

“Mēs vairs nepiekopsim masu tūrisma politiku, mēs to ierobežosim, ieviešot kvotu sistēmu,” paziņojis salas gubernators Vaijans Kosters. Ja to izdarīs, ārzemniekiem vispirms būs jāreģistrējas un jāgaida sava kārta, lai iebrauktu Bali. Tiem, kuri turp vēlas doties nākamgad, jāreģistrējas jau tagad.

Gubernators norāda, ka iemesls ir tūristu uzvedība: “Tagad radusies jauna parādība, kad virkne tūristu uzvedas huligāniski, rīko nekārtības, lielākā daļa ir no Krievijas.”

Kopš šā gada sākuma no Bali deportēts 101 tūrists, no tiem 27 ir Krievijas pilsoņi. Pēc gubernatora vārdiem, patlaban salā atrodas 50 000 krievu. martā varasiestādes vēstīja par 47 ārzemnieku deportāciju, viņu vidū bija 13 Krievijas pilsoņi. Visus apsūdzēja tūristu vīzas noteikumu pārkāpšanā. Krievijas vēstniecība aicinājusi savus pilsoņus ievērot vietējos likumus un tradīcijas.

Bali migrācijas dienests pat seko krieviem sociālajos tīklos, lai pieķertu pārkāpējus, atklājis vadītāja vietnieks Ngurahs Rajs Sugito. Divi krievi “iekrituši”, jo publicējuši sociālajos tīklos, kā viņi tautiešiem māca braukt pa Bali ar motociklu – šajā salā ārvalstu tūristiem aizliegts pašiem vadīt šo braucamrīku.

Gubernators arī iesaka atcelt krieviem un ukraiņiem bezvīzu režīmu. “Pašlaik viņi ir kara stāvoklī, tāpēc brauc uz Bali ne tikai kā tūristi, bet arī strādāt,” preses konferencē sacīja gubernators.

Martā no Bali izraidīja kādu krievu tūristu, kurš bildējās Agunga kalna virsotnē ar nolaistām biksēm un foto izlika sociālajos tīklos. Viņam vismaz sešus mēnešus liegts atkārtoti ieceļot Indonēzijā. Hinduisti uzskata, ka šis salas augstākais punkts ir dievu mājvieta. Tūrists vēlāk atvainojies un piedalījies kalna attīrīšanas ceremonijā – šo rituālu pēc šādiem incidentiem bieži sarīko vietējie iedzīvotāji.