foto: AP/Scanpix
Krievijas lidsabiedrības sāk slēgt iekšzemes reisus
“Nordwind Airlines” ir viena no Krievijas aviokompānijām, kas pārskata iekšzemes reisus.
Pasaulē
2023. gada 4. maijs, 15:57

Krievijas lidsabiedrības sāk slēgt iekšzemes reisus

Jauns.lv

Krievijas aviokompānijas sāk slēgt zaudējumus nesošos iekšzemes reisus, jo valsts samazinājusi subsīdijas.

Kremlis tērē naudu karam un zaudē to arī sankciju dēļ. Reģionālo lidojumu programmai finansējums no deviņiem miljardiem rubļu nogriezts līdz 7,5 miljardiem, raksta “Izvestija”.

Transporta ministrijai uzdots samazināt izdevumus par 5%, taču reģionālajiem pārvadājumiem samazinājums bijis vēl lielāks – 17 procenti. ““Rosaviacija” (Federālā gaisa transporta aģentūra – Red.) jautājumu risināja formāli: izvāca no programmas tos maršrutus, par kuriem aviokompānijas vēl nebija noslēgušas līgumus ar reģionālajām varasiestādēm par līdzfinansējumu reisiem,” teic viens no “Izvestija” avotiem.

Rezultātā lidsabiedrības atsakās no reisiem uz Omskas un Tjumeņas apgabaliem, Tatarstānu, Dagestānu, Ziemeļosetiju, pat Sanktpēterburgu, atcelti pat plānoti lidojumi.

“Lidojumu programmas maršrutos Ņižņijnovgoroda-Petrozavodska un Kemerovo-Čita bija atcelti, “Rosaviacija” pārskatot lēmumu subsidēt šīs līnijas,” atzīst “Nordwind Airlines”. Lidsabiedrībā “Rossija” informē, ka atteikušies no diviem iknedēļas reisiem no Pēterburgas uz Toboļsku.