foto: Shutterstock
Lai izmuktu no kara, Krievijas jaunieši maina dzimumu
Pasaulē
2023. gada 3. maijs, 16:45

Lai izmuktu no kara, Krievijas jaunieši maina dzimumu

Jauns.lv

Krievijas Valsts dome gatavojas aizliegt dzimuma maiņu bez operācijas, lai nepieļautu izvairīšanos no armijas dienesta, izdevumam “Kommersant” apgalvo avots diktatora Vladimira Putina “kabatas parlamentā”.

“Sakarā ar specoperāciju daudzi jaunie cilvēki vērsušies privātās klīnikās, lai veiktu dzimuma maiņu, tādējādi izvairoties no iesaukuma. Vienlaikus dzimtsarakstu nodaļās tādu personu laulības reģistrē bez maksas,” norāda “Kommersant” sarunas biedrs.

Valsts dome gatavojoties 15. maijā izskatīt likumprojektu, kas aizliegs fiktīvu dzimuma maiņu. Par to jau 24. aprīlī publiski sūrojās tieslietu ministrs Konstantīns Čujčenko, aicinot likumos nostiprināt “ģimenes vērtības” un aizliegt dzimuma maiņu bez ķirurģiskas iejaukšanās.

Valsts domes spīkers pavēstījis, ka pēdējā laikā fiksēts 2700 dzimuma maiņas gadījumu: “Cilvēks no rīta pieceļas un nolemj, ka viņš vairs nav vīrietis, bet sieviete; nav vairs sieviete, bet vīrietis. Dodas uz maksas klīniku – pakalpojums maksā no 30 000 līdz 60 000 rubļu – un saņem īsziņu un ar to iet tālāk uz dzimtsarakstu nodaļu, noimaina uzvārdu, vārdu, tēva vārdu.” Tādi cilvēki var slēgt laulību un “vēl, nedod dievs, paņemt bērnu”, tāpēc ministrija atbalsta aizliegumu.

Pasaules veselības organizācija izslēgusi transgenderismu no mentālo slimību saraksta un Krievijas Veselības ministrija parakstījusi normatīvos aktus, kas vienkāršo dzimuma maiņu dokumentos. Tomēr kā problēmu Krievijas varasiestādes uztvērušas tikai pēc pagājušā gada iebrukuma Ukrainā un it īpaši mobilizācijas.