foto: AFP/Scanpix
Portugālē banānu kravā atrod 4,2 tonnas kokaīna
Kriminālpolicijas galvenajā mītnē Lisabonā redzamas no Latīņamerikas ievestas banānu tirdzniecības kastes, kurās bija 4,2 tonnas kokaīna.
Pasaulē
2023. gada 2. maijs, 16:49

Portugālē banānu kravā atrod 4,2 tonnas kokaīna

Jauns.lv

Portugāles iestādes otrdien paziņoja, ka ir konfiscējušas 4,2 tonnas kokaīna, kas bija paslēpts banānu paletēs. Tiek uzskatīts, ka pārtvertā Eiropas tirgiem paredzētā sūtījuma vērtība ir aptuveni 100 miljoni eiro, vēsta Euronews.

Šī ir "lielākā kokaīna konfiskācija šogad un viena no lielākajām pēdējo gadu laikā", sacīja Vitors Ananjass, Tiesu policijas kriminālizmeklēšanas koordinators.

Narkotikas, kas bija paslēptas sešās paletēs starp banāniem, ievestas Portugāles teritorijā ar kravas kuģi, kas kuģoja ar Itālijas karogu, caur Setubalas ostu 30 km uz dienvidiem no Lisabonas.

Policija norāda, ka narkotikas bija "tīras". Ananija sacīja, ka tā "bija paredzēta vairākām Eiropas valstīm", un lēsa, ka to vērtība ir "vairāk nekā 100 miljoni eiro".

Iestādes apgalvo, ka konfiskācija nodarīs "smagu finansiālu kaitējumu" noziedzīgajām organizācijām, kas izplata šīs narkotikas visā Eiropā.

Sūtījuma pārtveršanas operācija tika veikta, pateicoties starptautiskai sadarbībai ar Kolumbiju un vairākām Eiropas valstīm. 

Pagaidām vēl neviens nav arestēts. 

Tas notika nedēļu pēc tam, kad Itālijas policija jūrā netālu no Sicīlijas atrada divas tonnas kokaīna, kas peldēja ūdensnecaurlaidīgos iepakojumos, iespējams, pēc izkraušanas no kravas kuģa, lai vēlāk tos savāktu.