foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes policija arestē viltus "Borisu Džonsonu" aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā
Pasaulē
2023. gada 2. maijs, 13:44

Nīderlandes policija arestē viltus "Borisu Džonsonu" aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā

Jauns.lv

Nīderlandes policija, kas aizturēja kādu vīrieti saistībā ar braukšanu reibumā, bija pārsteigta, kad uz viņa autovadītāja apliecības bija norādīts Borisa Džonsona vārds, vēsta The Guardian.

Ukrainas autovadītāja viltotā vadītāja apliecība ar bijušā Lielbritānijas premjerministra fotogrāfiju un pareizu dzimšanas datumu bija it kā izdota 2019. gadā un derīga līdz 3000. gada beigām.

Policijas pārstāvis Tijs Damstra sacīja, ka policisti izmeklēja incidentu, kas notika svētdien neilgi pēc pusnakts, kad netālu no Emmas tilta Groningenas ziemeļu pilsētā auto ietriecās stabā. Automašīna tika pamesta, bet vēlāk policijai tika paziņots, ka autovadītājs stāvēja uz tilta.

"Persona nespēja sevi identificēt un atteicās veikt pārbaudi ar alkometru," pirmdien sacīja Damstra. 35 gadus vecais vīrietis no mazpilsētas Zuidhornas, kas atrodas uz rietumiem no Groningenas, tika arestēts, un policija pārmeklēja automašīnu. "Iekšpusē policija atrada viltotu autovadītāja apliecību, kas pieder Borisam Džonsonam," sacīja Damstra.

Policija nevarēja pateikt, kur viltotais dokuments tika izgatavots, bet Kisia Hekster, bijusī sabiedriskās raidorganizācijas NOS korespondente Krievijā, norādīja, ka viltotas vadītāja apliecības var viegli iegādāties tūrisma veikalos Ukrainā.

Damstra piebilda: "Cik man zināms, īstais Borisa Džonsona kungs tajā laikā neatradās Nīderlandē."