foto: ZUMAPRESS.com
Premjerlīgas izkrišanas zonā esošās Lesteras "City" un "Everton" cīnās neizšķirti
Pēc 34 nospēlētiem mačiem "Everton" iekrājuši 29 punktus un atrodas 19.pozīcijā 20 komandu konkurencē. Tikmēr Lesteras "City" ar 30 punktiem pakāpās uz 16.vietu.
Pasaulē
2023. gada 2. maijs, 10:36

Premjerlīgas izkrišanas zonā esošās Lesteras "City" un "Everton" cīnās neizšķirti

Jauns.lv

Anglijas futbola premjerlīgas 34.kārtas mačā divu izkrišanas zonā esošo komandu Lesteras "City" un Liverpūles "Everton" duelī pirmdien tika fiksēts neizšķirts 2:2 (2:1).

Mājinieki "City" mača 15.minūtē pēc Dominika Kalverta-Lūina realizētā 11 metru soda sitiena nonāca iedzinējos ar 0:1, tomēr jau septiņas minūtes vēlāk Čaglars Sojunču panāca izlīdzinājumu, bet spēles 33.minūtē Džeimijs Vārdijs izvirzīja Lesteras komandu vadībā ar 2:1.

Pirmā puslaika izskaņā Džeimsam Medisonam bija lieliska iespēja panākt jau 3:1 mājinieku labā, taču viņa izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja "Everton" un Anglijas izlases vārtsargs Džordans Pikfords.

Otrajā puslaikā punktu viesiem nodrošināja Aleksa Ivobi precīzais sitiens, kas gan neļāva Liverpūles vienībai atstāt izkrišanas zonu, kamēr to izdarīja 2016.gada čempionvienība no Lesteras.

Pēc 34 nospēlētiem mačiem "Everton" iekrājuši 29 punktus un atrodas 19.pozīcijā 20 komandu konkurencē. Tikmēr Lesteras "City" ar 30 punktiem pakāpās uz 16.vietu. 30 punkti ir arī 17.pozīcijā esošajai Līdsas "United" un jau izkrišanas zonā esošai 18.vietā "Nottingham Forest". Pēdējo pozīciju ar 25 punktiem ieņem "Southampton".

Anglijas premjerlīgu pēc sezonas beigām atstās trīs vājākās komandas, kuru vietā no otrās pēc spēka līgas - "Championship" - stāsies "Burnley", Šefīldas "United" un "play off" fināla uzvarētāja.

Pašlaik premjerlīgas līdere ir pagājušās sezonas čempione Mančestras "City", kas 32 mačos iekrājusi 76 punktus, bet par vienu punktu mazāk 33 spēlēs ir Londonas "Arsenal".