Britu kaķene kož un modina saimnieku, šādi izglābjot viņa dzīvesbiedres dzīvību
Vilova (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 30. aprīlis, 15:14

Britu kaķene kož un modina saimnieku, šādi izglābjot viņa dzīvesbiedres dzīvību

Jauns.lv

Kaķene ar košanu un lēkāšanu pamodinājusi saimnieku, tādējādi izglābjot viņa samaņu zaudējušo, ar diabētu slimo dzīvesbiedri, vēsta britu mediji.

51 gadu vecā Liverpūles iedzīvotāja Amanda Džeimsone naktī bija zaudējusi samaņu pēc tam, devās pie miera ar ļoti zemu cukura saturu asinīs.

Jūtot ko nelabu, kaķene Vilova sākusi kost kājās un lēkāt pa Amandas dzīvesbiedru Reju Šervudu, kurš bija iesnaudies pie televizora. Kaķene viņu pamodināja un rādīja ceļu uz guļamistabu, kur viņš konstatēja, ka Amanda nereaģē uz skaņām un pieskārieniem, un nekavējoties izsauca ātro palīdzību.

“Tas bija Vilovai galīgi neraksturīgi, tādēļ nolēmu celties un paskatīties, kādēļ viņa tā uzvedas. Viņa skrēja starp mani un kāpnēm. Es sāku kāpt, bet kaķene visu laiku atskatījās, lai pārliecinātos, ka es sekoju. Guļamistabā viņa ielēca gultā, un es sapratu, ka ar Amandu kaut kas nav kārtībā,” sacīja Rejs. “Es biju absolūti pārsteigts — Vilova izglāba viņas dzīvību. Viņa ir neticams kaķis, absolūts varonis.”

Ārsti Amandai teikuši, ka viņa bija ļoti tuvu diabētiskai komai un prognozes būtu bijušas ļoti bēdīgas.

Kaķene turpinājusi rūpēties par saimnieci arī pēc atgriešanās no slimnīcas. “Esmu pamanījusi, ka viņa bieži piebāž purnu pie manas mutes, acīmredzot, lai pārbaudītu, vai es elpoju,” sacīja Amanda. 

Vilova nu kļuvusi par Lielbritānijas kaķu konkursa “National Cat Awards” finālisti un slavenu visā valstī. Publika var balsot par saviem kandidātiem līdz 30. jūnijam, bet konkursa uzvarētāji tiks pasludināti 17. jūlijā.