foto: IMAGO/Wolfgang Maria Weber
"Twitter" verificē viltus kontu
"Twitter" konts ar zilu ķeksīti.
Pasaulē
2023. gada 25. aprīlis, 10:34

"Twitter" verificē viltus kontu

Jauns.lv

"Twitter" nedēļas nogalē piešķīra viltotam "Disney" kontam verificēta konta statusu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konts, kura nosaukums ir "@DisneyJuniorUK", tvītoja zemisku saturu, taču pirms tā apturēšanas kontu izdevās verificēt ar zelta ķeksīti. 

Tikmēr arī īstajam "Disney Junior" kontam piešķirta zelta nozīmīte.

Neskatoties uz to, ka daudzi slavenību konti sākotnēji zaudēja nozīmītes - nedēļas nogalē lielākā daļa no tiem tika atjaunoti, gandrīz katrs lietotājs ar vairāk nekā vienu miljonu sekotāju saņēma jaunu "zīmogu".

Zils: tradicionālā verifikācijas zīme tagad nozīmē, ka konts ir abonēts pakalpojumā "Twitter Blue", sākot no 8 ASV dolāriem mēnesī, un ir veiktas dažas verifikācijas darbības, piemēram, mobilais tālrunis ir saistīts ar kontu. Kontam ir jābūt arī vecākam par 30 dienām, un tajā nedrīkst būt nesen mainīts nosaukums.

Piemēram, pašmāju zvaigzne Lauris Reiniks tagad ir palicis bez zilā "zīmoga".

Zelts: šī zīme maksā 1000 ASV dolāru mēnesī. To parasti izmanto organizācijas vai uzņēmumi. Piemēram, "Air Baltic" šefa Martina Gausa "Twitter" kontu rotā zelta ķeksītis. 

Pelēks: ir oficiāla valdības konta zīme, piemēram, valstu vadītāju kontus rotā pelēks ķeksis. 

Sociālo mediju konsultants Mets Navarra sacīja BBC, ka lēmums noņemt jau esošās atzīmes bija liela kļūda: "Iespējams, līdz šim lielākā Īlona "Twitter" kļūda".

"Tagad Masks ir radījis ideālu augsni viltotiem kontiem un dezinformācijai, bez reāla veida, kā pasargāt lietotājus (vai citus zīmolus) no viņa paša radītās nekārtības," viņš piebilda.

Viltotiem kontiem tiek piešķirta autentiskuma zīme, ļaujot tiem brīvi dalīties ar dezinformāciju, izmantojot "zīmogu". 

Kad Īlons Masks pārņēma "Twitter" vadību, viņš teica, ka vēlas izlīdzināt spēles noteikumus sociālajā platformā. Viņš sacīja, ka nav godīgi, ka "Twitter" izlemj, kuras balsis ir svarīgākas par citām. 

Turpinās neskaidrības par to, kā darbojas "Twitter" atjauninātā verifikācijas sistēma. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās