foto: ZUMAPRESS.com
Masks sāk atņemt zilos ķekšus tviterī. Dažiem tomēr izdevies tos paturēt
Jēzus Kristus parodijas konts tviterī ar zilo verifikācijas zīmi.
Pasaulē
2023. gada 21. aprīlis, 12:32

Masks sāk atņemt zilos ķekšus tviterī. Dažiem tomēr izdevies tos paturēt

Jauns.lv

Miljardieris Īlons Masks sācis atņemt tviterlietotājiem viņu zilos ķeksīšus, kas apliecināja to leģitimitāti. Bez ķekša palikuši daudzi pasaulē zināmi cilvēki, tostarp, Pāvests Francisks un Bils Geits. Dažiem tomēr ir izdevies saglabāt savu “zīmogu”. Pēc kāda principa Masks atņem verifikācijas zīmi?

Tviterī no lietotāju profiliem noņemtas zilā ķeksīša atzīmes, un slaveni cilvēki, tostarp dziedātāja Bejonse un pāvests Francisks, ir zaudējuši savus verificētos statusus. Dažas personības, piemēram, basketbola zvaigzne Lebrons Džeimss un rakstnieks Stīvens Kings, joprojām ir saglabājuši savas ķeksīšus.

"The Shining" autors Kings, kurš jau iepriekš Tvitera īpašnieku Īlonu Masku nosaucis par platformai nederīgu, tviterī ierakstīja: "Mans Twitter konts saka, ka esmu parakstījies uz “Twitter Blue”. Es neesmu. Mans tvitera konts saka, ka esmu norādījis tālruņa numuru. Es to neesmu darījis."

Musks viņam atbildēja tviterī: "Nav par ko, namaste," un pievienoja emocijzīmi ar saliktām rokām.

“The Verge” ziņoja, ka Džeimss, kurš iepriekš ir teicis, ka nemaksās par verifikāciju, nav samaksājis, lai to saglabātu.

Masks uz to norādīja, ka par dažiem kontiem pats personīgi samaksājis. "Tikai Šatners, Lebrons un Kings," atsaucoties uz "Star Trek" aktieri Viljamu Šatneru, kurš pagājušajā mēnesī sūdzējās par to, ka ir spiests maksāt, lai saglabātu savu zilo ķeksīti.

Zilos ķekšus zaudēja arī bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, “Microsoft” līdzdibinātājs Bils Geitss, futbolists Krištianu Ronaldu un realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana.

Arī mūsu pašmāju zvaigznes pamanījušas, ka viņu zilie ķekši pazuduši. Viņu vidū ir arī mūziķis Lauris Reiniks.

Maska vadībā tviteris ir mainījis veidu, kādā tiek piešķirtas kārotās zilās ķeksīša zīmes, kas iepriekš tika piešķirtas ievērojamām personām, žurnālistiem, vadītājiem, politiķiem un iestādēm pēc viņu identitātes pārbaudes. Tās kalpoja kā autentiskuma zīme.