foto: Pixabay.com
Sanktpēterburgas deputāts anonīmajos alkoholiķos saredz nacismu, un aicina aizliegt organizāciju
Sanktpēterburgas deputāts anonīmo alkoholiķu kustībā saredz rietumvalstu sazvērestību.
Pasaulē
2023. gada 24. aprīlis, 10:16

Sanktpēterburgas deputāts anonīmajos alkoholiķos saredz nacismu, un aicina aizliegt organizāciju

Jauns.lv

Sanktpēterburgas pilsētas deputāts Vadims Safonovs vērsies pie Kirevijas prokuratūras, ekonomikas policijas un prezidenta administrācijas anonīmo alkoholiķu organizācijas reklāmas dēļ. Viņaprāt, anonīmie alkoholiķi ir “kaitniecisko” rietumvalstu radīta organizācija, kas Krievijā būtu jāaizliedz.

Vadims Safonovs vērsās uzraudzības iestādēs pēc tam, kad šīs organizācijas paziņojums tika publicēts pašvaldības mājaslapā.

Safonovs sacīja, ka viens no organizācijas dibinātājiem bija ASV pilsonis Frenks Bučmans. "Šis cilvēks savulaik bija YMCA (vispasaules jaunatnes organizācija -red.) aktīvists, un 30. gados viņš vairākkārt personīgi tikās ar Trešā Reiha vadītājiem," piebilda Mundeps.

Tāpēc, pēc Safonova domām, "anonīmie alkoholiķi strādā ienaidnieka ASV interesēs". Viņaprāt, ārzemju organizācijai nav nekāda sakara ar pašvaldību, kas nozīmē, ka tās reklāma ir “naudas ļaunprātīga izmantošana”.

Interesanti, ka pirms Safonova runas deputātu priekšā uzststājās arī policijas pārstāvis, kurš stāstījis, ka Sanktpēterburgā katru otro noziegumu rajonā veic personas, kas ir iereibušas.

Cits Safonova kolēģa vietnieks, ārsts slimnīcā, pastāstīja, ka viņš dienā uzņem 50 cilvēkus, no kuriem 45 gūst traumas pēc alkohola lietošanas.