Belgorodieši domāja, ka "specoperācija" notiek Ukrainā; Krievijas televīzija viņiem atvēra acis
Brīdis, kad Krievijas televīzijas diktors apjēdz, ko pateicis (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 21. aprīlis, 18:47

Belgorodieši domāja, ka "specoperācija" notiek Ukrainā; Krievijas televīzija viņiem atvēra acis

Jauns.lv

Pēc ceturtdien notikušā sprādziena Krievijas pilsētā Belgorodā vietējos iedzīvotājus gaidīja vēl nepatīkamāks pārsteigums — Krievijas televīzijā viņi uzzināja, par ko viņus patiesībā uzskata.

"Mūsdienu kaujas tehnika ļauj Krievijas vienībām likvidēt ekstrēmistus "specoperācijas" zonā no minimāla attāluma," ne aci nepamirkšķinot, viņiem pavēstīja televīzijas kanāla "Rossija 1" diktors, stāstot par postījumu likvidēšanu Belgorodā.

Acīmredzot, bija noticis misēklis lasāmajā tekstā, un tā vietā parādījās cita teksta fragments, taču diktors pārāk vēlu saprata, ka iebridis dziļā purvā, un braši nolasīja līdz galam. Toties sejas izteiksme bija daiļrunīgāka par jebkādiem vārdiem.

Kādu gaida ļoti lielas nepatikšanas.

Krievijas Aizsardzības ministrija piektdien paziņoja, ka šo sprādzienu izraisīja Krievijas aviobumba. "Gaisa un kosmosa spēku lidmašīnai "Su-34" veicot lidojumu virs Belgorodas, notika aviācijas munīcijas ārkārtēja nogāšanās," paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Ministrijas paziņojumā piebilsts, ka upuru neesot un pašlaik notiek šī notikuma izmeklēšana.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs tomēr paziņoja, ka sprādzienā ir cietuši divi cilvēki, kā arī ir konstatēti postījumi daudzdzīvokļu nama četros dzīvokļos.

Iepriekš tika ziņots, ka sprādziena rezultātā uz ielas pilsētas centrā ir izveidojusies piltuvveida bedre vairāk nekā 20 metru rādiusā. Sprādzienā arī sabojāta daļa nama citā ielā, kur vienā dzīvoklī tika atrastas šāviņa atlūzas, un nama iedzīvotāji tika evakuēti.