foto: Ekrānuzņēmums
"Pēc pāris gadiem būs otrais raunds" - Arestoviča jaunie pareģojumi
Kādreizējais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.
Pasaulē
2023. gada 22. aprīlis, 05:22

"Pēc pāris gadiem būs otrais raunds" - Arestoviča jaunie pareģojumi

Jauns.lv

Jauns bruņots konflikts starp Krieviju un Ukrainu notiks 2028. - 2029. gadā. Šādu viedokli paudis bijušais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

Oleksijs Arestovičs aicināja gatavoties otrajam karam ar Krieviju, kas ir neizbēgams un sāksies ap 2028. - 2029. gadu. Tā bijušais prezidenta biroja padomnieks sacījis intervijā Ingai Mezerī, raksta portāls "Strana.ua".

"Krievijas bruņoto spēku būvniecības paziņotie plāni neatstāj nekādu citu izpratni - tur ir tikai jauno vairāk nekā desmit divīziju - Krievija jau gatavojas otrajam raundam. Bija otra čečenu, viņi grib otru ukraiņu: izdarīt secinājumus no kļūdām, sagatavoties un aizvērt Ukrainas jautājumu."

Arestovičs brīdina sabiedrību: "Ja mēs "slīksim vārdu apmaiņās", turpināsim zagt un stāstīsim viens otram, kādā valodā pareizi komandēt, tad mēs zaudējam."

"Jā, Rietumu palīdzība, jā, Māršala pēckara plāns, bet Izraēlas vēstures rūpīga izpēte jau sen mani pārliecināja – rēķināties var tikai ar sevi... Vai esam gatavi mobilizācijas tipa ekonomiskajiem un valsts risinājumiem? Neesmu pārliecināts. Spriežot pēc noskaņojuma sabiedrībā, es pagaidām pat neredzu mājienu par atbilstošu izpratni," paziņoja Aleksejs Arestovičs.

"Bet par to, ka Putins vai ne Putins tieksies atkārtot otro raundu, uzvarēt, pierādīt, lauzt, par to es dodu 101 procentu," apgalvo bijušais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks.