Pasaulē
2023. gada 20. aprīlis, 12:54

VIDEO: nervi ir no dzelzs! Dramatiskā kaujas ainā ukraiņu karavīri parāda drosmi

Jauns.lv

Ukrainas armijas brīvprātīgo vienība “Da Vinči vilki” internetā publicējusi video, kurā redzamas dramatiskas kauju ainas Bahmutas apkārtnē. Video sniedz vienreizēju ieskatu no pirmās personas skatu punkta redzēt, cik pašaizliedzīgi un drosmīgi ukraiņu karavīri cīnās par Bahmutu, kuru krievu okupanti jau mēnešiem neveiksmīgi cenšas ieņemt.

Ņemot vērā, ka krievu okupantiem neizdodas frontālā uzbrukumā ieņemt Bahmutu, pēdējo nedēļu laikā ir acīmredzami mēģinājumi ielenkt Bahmutu no Limanas un Konstanķinovkas puses. Tāpat ir palikuši tikai pāris ceļi pa kuriem Ukrainas armijai izdodas apgādāt savas vienības Bahmutā ar munīciju. Tāpēc sīvas kaujas norit ne tikai pašā Bahmutā, bet arī tās apkaimē, kur krievu armija un “Vagner” kaujinieki ar smagiem zaudējumiem cenšas virzīties uz priekšu.

Vienu no šādām kaujām nonāca brīvprātīgo “Da Vinči vilki”, kuru ar savu individuālo kameru nofilmēja viens no vienības kareivjiem. Desmit minūšu garajā video redzamas kauju ainas, kur katras kļūdas cena var būt dzīvība.

Kā noprotams no video, “Da Vinči vilki” pieņēma kauju kopā ar citu ukraiņu karavīru vienību, kas apsargā pozīcijas pie viena no stratēģiski svarīgajiem ceļiem, kas ved uz Bahmutu. Krievu karavīri centās ieņemt ukraiņu pozīcijas. Likumsakarīgi izcēlās tuvcīņa tranšeju tuvumā ar strēlnieku ieročiem, granātam un lamuvārdiem.

“Da Vinči vilku” kaujinieks, kurš acīmredzot bija pieredzējušāks par pārējiem ukraiņu karavīriem, deva viņiem komandas kur un kā sekmīgāk aizstāvēties, kā arī kur atrodas uzbrucēji. Video arī redzams, ka dažiem krievu okupantiem šis bija pēdējais uzbrukums. Interesanti, ka ukraiņu karavīri krievu okupantus apzīmēja tikai vienā nezenzētā vārdā krievu valodā – “pid**i” (rupjš žargonvārds, kas apzīmē homoseksuālu vīrieti – red.).

“Da Vinči” brīvoprātīgo vienība Ukrainā ir slavena ar savu drosmi un pašaizliedzību kaujās. Tā ir nosaukta tās komandiera Dmitrija Kocuibalo kaujas segvārda “Da Vinči” vārdā. Viņš ir pirmais ukraiņu karavīrs, kurš saņēmis Ukrainas varoņa apbalvojumu vēl dzīvam esot.

Diemžēl Dmitrijs Kocuibalo gāja bojā kaujās par Bahmuta šī gada martā. Viņa bērēs Kijivā pulcējās tūkstošiem ukraiņu, tās apmeklēja arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.