foto: Pixabay.com
“Absolut” degvīna brūzim nauda nesmird: atsāk eksportu uz Krieviju
Tagad rašisti savus asinsdarbus varēs apslacīt arī ar “Absolut” degvīnu.
Pasaulē
2023. gada 13. aprīlis, 18:53

“Absolut” degvīna brūzim nauda nesmird: atsāk eksportu uz Krieviju

Jauns.lv

“Absolut Company”, pazīstamā Zviedrijas degvīna ražotāja, kas pieder Francijas koncernam “Pernod Ricard”, pēc gadu ilga boikota nolēmusi atsākt eksportu uz Krieviju.

Paziņojumā, kas nosūtīts vietējam laikrakstam “Kristianstadsbladet”, “Absolut Company” norāda, ka mērķis ir aizsargāt darbiniekus Krievijā un nodrošināt uzņēmuma finansiālo stabilitāti.

Eiropas Parlamenta deputāte no Zviedrijas Karīna Karlsbro aicinājusi “Absolut Company” izpilddirektori Stefāniju Durrū nekavējoties apturēt eksportu uz Krieviju. Karlsbro norāda, ka  šis lēmums ir “ņirgāšanās par visiem tiem, kas cīnās par Ukrainas izdzīvošanu”.

Arī citi Zviedrijas politiķi pauduši sašutumu sociālajos tīklos. “Tas ir kauns! Beidziet pirkt “Absolut Vodka!”” ietvītojis Bjorns Soelders no partijas “Zviedru demokrāti”. “Absolut Putin,” komentē bijušais iekšlietu ministrs, sociāldemokrātu deputāts Anders Jigmans.

“Absolut Vodka” tiek ražota kopš 1979. gada Ohusā Zviedrijas dienvidos. 2008. gadā Zviedrijas valsts uzņēmumu pārdeva Pernod Ricard, kam pieder daudzi pazīstami grādīgo dzērienu zīmoli – viskiji “Ballantines”, “Jameson”, konjaks “Martell”, rums “Havana Club” un citi.