Lukašenko — hermafrodīts? Zimbabves pirmā lēdija tikai gribēja izteikt komplimentu
Aleksandrs Lukašenko (foto: AFP/Scanpix)
Pasaulē
2023. gada 12. aprīlis, 11:57

Lukašenko — hermafrodīts? Zimbabves pirmā lēdija tikai gribēja izteikt komplimentu

Jauns.lv

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ne tikai ir visas Baltkrievijas tēvs, bet arī māte. Vismaz tā uzskata Zimbabves pirmā lēdija Oksīlija Mnangagva, par ko viņa esot paziņojusi tēva un mātes pienākumu izpildītājam vizītes laikā Minskā.

“Mums bija brīnišķīga tikšanās ar prezidenta kungu. Tā sanāca, ka starp mums nebija pilnīgi nevienas slēgtas tēmas. Es jutos absolūti kā mājās. Mēs apspriedām absolūti visu,” sacīja zimbabviešu viešņa.

“Es redzēju, cik ļoti viņš rūpējas par savu valsti, savu tautu. Mēs redzējām, kā rūpējas par bērniņiem slimnīcā. Tieši tādēļ es viņam teicu: “Prezidenta kungs, ļaujiet man jums pateikt, ka jūs savai valstij esat ne tikai tēvs, bet arī māte!”,” viņa slavēja namatēvu.

Lai cik tas dīvaini nebūtu, "kompliments" par nācijas tēvu un māti vienā personā nemaz nav tik nepamatots, jo Lukašenko gadiem ilgi publiskos pasākumos ir bijis redzams kopā ar jaunāko dēlu Nikolaju, retāk ar joprojām nešķirtajā likumīgajā laulībā dzimušajiem vecākajiem dēliem Viktoru un Dmitriju, bet nekad publiski nav redzēts ar Nikolaja māti, vēl vairāk — viņas vārds tiek turēts stingrā slepenībā gluži kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina tagadējā "otrā pusīte" un atvases. Klīst runas, ka Nikolaja māte ir bijusī Lukašenko personīgā ārste Irina Abeļskaja, taču tas nekad nav bijis oficiāli apstiprināts.