foto: AP/Scanpix
Podoļaks: Krievijas elites varētu veikt sazvērestību pret Putinu
Vladimirs Putins varētu kļūt par iekšējo sazvērestību upuri, uzskata Podoļaks.
Pasaulē
2023. gada 11. aprīlis, 15:18

Podoļaks: Krievijas elites varētu veikt sazvērestību pret Putinu

Jauns.lv

Krievijas elites ir kļuvušas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina absolūti nepārdomātās stratēģijas ķīlniekiem. Par to intervijā pavēstījas Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska administrācijas padomnieks Mihailo Podoļaks.

Krievijā neapšaubāmi būs sazvērestības, sacīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska biroja padomnieks Mihailo Podoļaks . "Tā tagad ir Krievijas elites problēma - viņi galu galā ir Putina absolūti nepārdomātās stratēģijas ķīlnieki. Viņi to ļoti labi saprot vai nu zemapziņā, vai pilnīgi apzināti," viņš teica.

Pēc Podoļaka teiktā, elites pārstāvji saprot, ka izejas nav. "Viss, ko Putins dara tālāk - viņš tikai pasliktina viņu situāciju... Un viņi saprot, ka tas ir apburtais loks, no kura vēl nav izejas... jo Krievijai nebūs militāru uzvaru, protams, nosacīti runājot, arī sava veida jaunu Minskas miera sarunu (Minskas protokols bija 2014. gada Minskā 5. septembrī panākta vienošanās starp Krievijas un Ukrainas valdībām par Donbasa kara pārtraukšanu. – red.) Krievijai nebūs, jo tas patiesībā nozīmē kara saglabāšanu...," piebilda DP padomnieks.

Podoļaks uzskata, ka labākais risinājums ir iekšējas sazvērestības, un to scenāriji jau tiek izskatīti.

"Viens no iespējamiem scenārijiem, optimālākais, protams, ir iekšējās sazvērestības, kas neapšaubāmi arī būs. Jo galu galā... ir daudz jaunu cilvēku, daudzi cilvēki, kuri paši uz savu nākotni skatās pavisam citādi. Pat ne būt  kaut kādiem globāliem līderiem, bet vismaz kaut ko glābt... Protams, viņi droši vien sāk domāt par tādiem scenārijiem...,” viņš norādīja.