Pasaulē
2023. gada 6. aprīlis, 10:24

Ukrainas speciālo operāciju vienību karavīri publicē video ar ielu kaujām Bahmutā

Jauns.lv

Ukrainas karavīri parādīja kadrus no ielu kaujām Bahmutā. Cīņa par pilsētu turpinās, norāda Ukrainas bruņoto spēku Speciālo operāciju spēku pavēlniecība.

"Cīņa Bahmutas pilsētā ar Ukrainas Speciālo operāciju spēku operatoru acīm. Kadros redzama tikai neliela daļa no mūsu kaujinieku darba pašā pilsētā, ko var parādīt kopumā," teikts aprakstā zem video.

Karavīri norāda, ka cīņa par pilsētu turpinās.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas aizstāvji norāda, ka cīņa par pilsētu turpinās.

Nesenajā ziņojumā ASV Kara pētijumu institūta (ISW) analītiķi ziņoja, ka cīņas par Bahmutu turpinās, un atzīmēja, ka krievi varētu saņemt TOS-1A "Solncepek" termobārisko ugunsmetēja sistēmu. Tas var liecināt, ka šajā rajonā sākušas darboties regulārās Gaisa spēku vienības.

"Solncepek" (TOS-1A) ir uzlabota versija Krievijas smagajai ugunsmetēja sistēmai "Buratino" (TOS-1). Tas tiek uzskatīts par vienu no biedējošākajiem mūsdienu kara ieročiem, dažkārt raksturots kā "elle zemes virsū". Ierocis rada vakuumu, visu izdedzina un nogalinās arī ierakumos un aizsardzības būvēs esošus cilvēkus.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Krievijas okupanti Bahmutas virzienā izmanto arī progresīvas vadāmās aviācijas bumbas FAB-500.

5. aprīlī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apstiprināja, ka situācija Bahmutā ir vissmagākā visā frontē, taču ienaidnieks pilsētu nekontrolē.