foto: Shutterstock
Ne visas vācietes grib peldēties pusplikas
Pasaulē
2023. gada 29. marts, 10:01

Ne visas vācietes grib peldēties pusplikas

Jauns.lv

Vairāk nekā puse sieviešu Vācijā nealkst izmantot nesen tiesas ceļā izcīnītās tiesības Berlīnes publiskajos baseinos peldēt kailām krūtīm.

Sabiedriskās domas pētniecības institūta aptaujā, veiktā pēc žurnāla FOCUS pasūtījuma, 55% sieviešu ir pret peldēšanos bez augšiņas. Turpretim 56% vīriešu atbalsta šādu iespēju. Aptauja veikta 21. un 23. martā.

Vairāk pretinieku “brīvām krūtīm” ir Vācijas rietumos, kamēr sociālismu piedzīvojušajos austrumos, bijušajā Vācijas Demokrātiskajā Republikā, piekritēju ir vairāk. Zaļo partijas vēlētāju vidū “toplesu” baseinos atbalsta 69% aptaujāto, kamēr kristīgo demokrātu un Kristīgi sociālās savienības atbalstītāji pārsvarā ir pret.

Tiesības Berlīnes baseinos peldēties bez “augšiņas” tiesas ceļā panāca Lote Miesa. Tagad vienīgā prasība ir piesegt dzimumorgānus. Šim piemēram sekoja Ķelne, atļaujot “toplesus” baseinos no 1. aprīļa.

Ar jauno lēmumu īpaši apmierināta ir kustība “Freikoerperkultur” jeb brīvā ķermeņa kultūra, kas aizsākās 19. gadsimta beigās. Nūdisms Vācijā īpaši uzplauka 20. gadsimta sākumā un pēc Otrā pasaules kara, turklāt kailpeldes sevišķi cieņā bija komunistiskajā Austrumvācijā.