foto: AFP/Scanpix
"Islāma valsts" Sīrijā nolaupījusi ap 40 cilvēku, nogalinājusi vismaz 15
Pasaulē
2023. gada 25. marts, 12:17

"Islāma valsts" Sīrijā nolaupījusi ap 40 cilvēku, nogalinājusi vismaz 15

Jauns.lv/LETA

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" locekļi Sīrijā ir nolaupījuši apmēram 40 cilvēku, no kuriem vismaz 15 pēc tam nogalinājuši, piektdien ziņoja Lielbritānijā bāzētā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Ekstrēmisti ceturtdien nolaupīja apmēram 40 cilvēkus Hamas provincē Sīrijas vidienē, kā arī nogalināja vismaz 15 no viņiem, kuru līķi ar pārgrieztu rīkli tika atrasti piektdien. SOHR vēstīja, ka starp mirušajiem bija septiņi civiliedzīvotāji un astoņi bruņoti cilšu locekļi.

Sīrijas valdību atbalstošā raidstacija "Sham FM" ziņoja, ka ekstrēmisti uzbrukuši lauksaimniekiem, kas vāca trifeles laukos Hamas provinces austrumos. Daži no nolaupītajiem "mira mocekļa nāvē", bet ar pārējiem kontakti tika zaudēti.

Lai gan "Islāma valsts" 2019. gada martā cieta sakāvi Sīrijā, šī grupējuma šūniņas turpina veikt nāvējošus uzbrukumus Sīrijas un Irākas teritorijās, kur tas iepriekš bija pasludinājis "kalifātu".

"Islāma valsts" šūniņas februārī uzbruka trifeļu vācējiem pie Suhnas pilsētas Sīrijas vidienē, nogalinot 53 cilvēkus - galvenokārt trifeļu vācējus un arī dažus Sīrijas valdības drošības spēku locekļus.