foto: The Forum / SWNS
Rokdarbniece noadījusi apbrīnojami autentisku Bakingemas pili
Mārgareta Sīmena uzadījusi arī karalieni Elizabeti II. Ārpus kadra viņas vīrs princis Filips.
Pasaulē
2023. gada 26. marts, 09:13

Rokdarbniece noadījusi apbrīnojami autentisku Bakingemas pili

Kas Jauns Avīze

Deviņdesmit trīs gadus vecā angļu rokdarbniece Mārgareta Sīmena noadījusi no vilnas Bakingemas pili cilvēka augumā ar visu dārzu un karaļa gvardiem.

Iespaidīgais darinājums 2,4x1,5 metru izmērā izstādīts amatnieku gadatirgū Noridžā, Norfolkas grāfistes galvaspilsētā, kur dzīvo Sīmena. Šis darbs prasīja astoņus mēnešus, turklāt viņa pārdzīvoja divas acu operācijas. Cik vilnas kamolu iztērēts, Sīmena neatceras. Gadatirgus apmeklētāji ir sajūsmā. “Daži pienāk, stāv ar atvērtu muti, bet pēc tam sāk raudāt,” aizkustināta ir sirmā kundze.

Pirms diviem gadiem viņa noadīja citu karalisko rezidenci, Sandrigemas pili, kas atrodas Norfolkā. Elizabete II šeit tradicionāli sagaidīja Ziemassvētkus. Kad Sīmena 2021. gadā pabeidza Sandrigemas kopiju, viņai bija iespēja personiski iepazīties ar karalieni. Rokdarbnieci uzaicināja divus gadus tapušo adījumu izstādīt īstajā Sandrigemā, un to apskatīt pienāca Viņas Majestāte.

“Tas bija labākais brīdis manā dzīvē. Tik negaidīti: kāds vienkārši ienāca, nostājās man blakus, bet es pat nepamanīju, ka tā ir karaliene,” atceras Sīmena.

foto: Keiron Tovell / SWNS
Bakingemas pili Mārgareta Sīmena noadīja astoņos mēnešos.

Viņas meita Triša Vilsone (74) atklāj: “Kad viņa sastapa karalieni, viņa pilnīgi mierīgi aprunājās, bet pēc tam sāka drebēt. Viņa nedzer, un mums nācās atrast viņai kūku, lai cukurs palīdz nomierināties pēc pārdzīvojuma.”

Sīmena ar saviem neparastajiem adījumiem vāc naudu labdarībai, un pēc viņas aprēķiniem ziedojumi sasnieguši jau aptuveni 100 000 mārciņu. Par savu darbu viņa saņēmusi Britu Impērijas medaļu.

foto: Shutterstock
Īstā pils.

Bakingema, pēc pašas meistares vārdiem, būs pēdējais šāds veikums. “Acis vairs tā nerāda,” viņa atzīst. Sīmenas kundzei ir arī 13 mazmazbērnu.