Lukašenko biedē ar "nacisma mēri", kas klauvē pie Baltkrievijas durvīm
Aleksandrs Lukašenko (foto: AFP/Scanpix)
Pasaulē
2023. gada 22. marts, 19:47

Lukašenko biedē ar "nacisma mēri", kas klauvē pie Baltkrievijas durvīm

Jauns.lv

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko kārtējo reizi biedē Baltkrievijas iedzīvotājus ar “nacisma mēri”, kas nāk no kaimiņiem un grib aprīt mierīgos darbaļaudis, kā ierasts, velkot paralēles ar nacistiskās Vācijas zvērībām Otrā pasaules kara laikā.

“Sēru datumā 22. martā mēs atceramies Hatiņas ciema, tūkstošiem citu mūsu ciemu un pilsētu iedzīvotājus, kurus fašisti zvēriski iznīcināja Lielā tēvijas kara laikā. Karā, kas brutāli ielauzās mūsu mājā un paņēma katru trešo baltkrievu,” viņš paziņoja uzrunā sakarā ar Hatiņas traģēdijas 80. gadskārtu.

1943. gada 22. martā pēc tam, kad partizāni apšaudīja vācu armijas kolonnu un nogalināja vienu virsnieku, okupanti aplenca ciemu, visus iedzīvotājus sadzina šķūnī un to aizdedzināja, nošaujot visus, kuri mēģināja aizbēgt. Kopumā tika nogalināti 149 cilvēki.

Mūsdienās “nacisma mēris guvis savus sekotājus algotņu, nodevēju un noziedznieku vidū un cieši pietuvojies mūsu robežām”. Baltkrievijas iedzīvotāji šiem nacistiem liks pretī “visas tautas pretošanās garu”.

Pēdējā laikā Lukašenko izteikumi kļūst aizvien agresīvāki gan attiecībā uz Ukrainu, kuras vadību viņš mēdz apsaukāt par nacistisku, gan rietumu kaimiņiem, kurus apsūdz iebrukuma plānošanā un nacisma ideju slavināšanā. Savukārt Krievijas invāziju Ukrainā viņš kategoriski attaisno un noliedz jebkādas krievu okupantu pastrādātās zvērības.