foto: AFP/Scanpix
Džeremijs Skots pēc desmit gadiem atkāpjas no "Moschino" radošā direktora amata
Modes dizainers Džeremijs Skots "Moschino" rudens-ziemas 2023.–2024. gada sieviešu kolekcijas modes skates laikā, kas notika 2023. gada 23. februārī modes nedēļas laikā Milānā.
Pasaulē
2023. gada 20. marts, 21:06

Džeremijs Skots pēc desmit gadiem atkāpjas no "Moschino" radošā direktora amata

Jauns.lv

Pēc desmit gadu ilgas "Moschino" vadīšanas 20. martā tika paziņots, ka Džeremijs Skots pametīs "Aeffe" piederošā itāļu zīmola radošā direktora amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēdējie 10 gadi "Moschino" bijuši brīnišķīgi radošuma un iztēles svētki. Esmu tik lepns par to, ko atstāju aiz sevis," teikts Skota paziņojumā. "Es vēlētos pateikties Massimo Ferretti par godu vadīt šo ikonisko māju. Es arī vēlos pateikties visiem saviem faniem visā pasaulē, kuri atbalstīja mani, manas kolekcijas un manu redzējumu, jo bez jums nekas no tā nebūtu iespējams," viņš piebilda. 

foto: GOL/Capital Pictures
"Moschino" rudens 2020 "Ready-to-Wear" kolekcija Milānas modes nedēļā 2020. gada februārī.

Skots veidojis kolekcijas, kur popkultūras elementi, piemēram, Bārbija, Sūklis Bobs Kvadrātbiksis un "Looney Tunes" kļuva par daļu no zīmola estētikas.

foto: AP/Scanpix
"Moschino" sieviešu 2023. gada pavasara vasaras kolekciju, kas tika prezentēta Milānā, Itālijā, 2022. gada 22. septembrī.



Keitija Perija, Madonna, Rita Ora un daudzas citas ir starp slavenībām, kuras nēsājušas viņa darbus. Pavisam nesen viņš Oskara balvai ietērpa sauju A-kategorijas dalībnieku, tostarp Andželu Basetu, kuru ietērpa spilgti violetā tērpā.

foto: MPI99/Capital Pictures
Andžela Baseta 95. Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā "Dolby" teātrī Losandželosā, Kalifornijā, 2023. gada 12. martā.

Masimo Ferretti, "Moschino" mātes uzņēmuma "Aeffe S.p.A" priekšsēdētājs, pateicās Skotam par "atšķirīgu un jautru redzējumu, kas uz visiem laikiem būs daļa no "Moschino" vēstures".