foto: dpa/picture-alliance
Krievijas konfrontācija pret Rietumiem uzņem apgriezienus — Krievijā arestē visus "Volkswagen" aktīvus
14 March 2023, Berlin: The VW logo on an I.D. Buzz is seen ahead of Volkswagen AG's annual press conference, where the automaker's full 2022 financials will be presented. Photo: Michael Kappeler/dpa
Pasaulē
2023. gada 20. marts, 10:57

Krievijas konfrontācija pret Rietumiem uzņem apgriezienus — Krievijā arestē visus "Volkswagen" aktīvus

Jauns.lv

Krievijas Ņižņijnovgorodas pilsētas tiesa arestējusi visus Vācijas autobūves giganta “Volkswagen” aktīvus Krievijā, pamatojoties uz Krievijas autobūves uzņēmuma GAZ prasību, vēsta aģentūra “Interfax”.

No 17. marta “Volkswagen” ir aizliegtas jebkādas reģistrācijas darbības, kas saistītas ar tās Krievijas meitasuzņēmuma "Volkswagen Group Rus" un tās kontrolēto juridisko personu likvidāciju, reorganizāciju, dalībnieku sastāva maiņu, statūtkapitāla palielināšanu un samazināšanu.

14. martā GAZ vērsās tiesā ar prasību arestēt “Volkswagen” īpašumu Krievijā, prasot piedzīt zaudējumus apmēram 15,6 miljardu rubļu (187,2 miljoni eiro) apmērā par automobiļu montāžas Ņižņijnovgorodas rūpnīcā līguma laušanu. Līgums bija spēkā līdz 2025. gadam, taču pēc Krievijas invāzijas Ukrainā “Volkswagen” pērnā gada martā paziņoja par lēmumu apturēt savu automobiļu ražošanu Krievijā. Pavasarī Vācijas koncerns apturēja automobiļu piegādi Krievijā un ražošanu Kalugas rūpnīcā.

Pirms tam uzņēmumā tika ražoti “Volkswagen” modeļi “Tiguan” un “Polo”, kā arī “Škoda” modelis “Rapid”. 2021. gadā tika saražoti 118 tūkstoši automobiļu.