foto: LETA
Lielveikala tualetē Viļņā, neviena nemanīts, 12 dienas noguļ vīrieša līķis
Viļņas policija atzīst, ka nevienam nav skaidrs, kā vīrietis iekļuvis slēgtajā tualetē.
Pasaulē
2023. gada 14. marts, 18:08

Lielveikala tualetē Viļņā, neviena nemanīts, 12 dienas noguļ vīrieša līķis

Jauns.lv

Pirmdien, 13. martā, Viļņā veikala "Iki" publiskajā tualetē tika atrasts miris vīrietis, vēsta Delfi.lt. Saskaņā ar policijas datiem, vīrietis bija izsludināts meklēšanā kopš 28. februāra, un tualetē pazudušā vīrieša līķis bijis 12 dienas.

Viļņas policija pavēstījusi, ka saņemts ziņojums, ka veikala tualetē atrasts miruša vīrieša līķis. “"Iki" šodien atrasts miris cilvēks, kurš tualetē atradies 12 dienas. Tualetes durvis ir atvērtas un atstātas izvēdināties,» pirmdien Delfi.lt pavēstīja kāds notikuma aculiecinieks.

Pēc neoficiālās informācijas, veikalā tualete kādu laiku nedarbojās, tāpēc neviens to nebija pārbaudījis. Tas izskaidro, kā neviens nepamanīja mirušu cilvēku 12 dienas. Tomēr joprojām tiek izmeklēts, kā viņam vispār izdevies tikt iekšā.

Bojāgājušo atrada Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kad tika saņemta informācija, ka veikala “IKI” darbiniekiem nepieciešams iekļūt tualetē, jo, kādam radās aizdomas, ka tajā atrodas cilvēks.

Glābēji ar lauzni atvēruši tualetes durvis un iekšā atraduši vīrieša līķi. Īsi pēc vīrieša atrašanas mediķi atzina viņu par mirušu. Pēc neoficālās informācijas datiem, atrastā vīrieša līķis bijis bez vardarbības pazīmēm.

Iepriekš Lietuvas medijos izskanēja informācija, ka kāda sieviete vērsās sociālajos tīklos ar lūgumu pēc palīdzības pazudušā vīra meklēšanā. Viņa pastāstīja, ka kopš 28. februāra viņas laulātais draugs ir pazudis. Pēdējo reizi, kad viņa runāja pa telefonu, viņš pavēstījis, ka dodas mājās, taču tās pašas dienas vakaā vīrietis vairs uz zvaniem nav atbildējis.

Identificētais vīrietis ar atkarībām - vēl 2016. gadā viņš Lietuvas laikrakstam "Lietuvos rytas" pastāstīja par cīņu ar atkarībām. 13 gadu vecumā viņš pirmo reizi izmēģināja kaņepes, bet 15 gadu vecumā jau lietoja heroīnu. Tā kā atkarības dēļ viņam nācies tērēt ievērojamus līdzekļus, viņam nācies zagt. Rezultātā viņš tika pieķerts un saņēma 3 mēnešu cietumsodu. Intervijā viņā pavēstīja “Pēc 90 aiz restēm pavadītām dienām nolēmu mainīt savu dzīvi, tāpēc neko negaidot devos strādāt uz ārzemēm. Aizbraucu uz Īriju un nostrādāju tur četrus gadus. Tikpat daudz laika pavadīju Holandē, strādājot fermās. Aizbraucu uz ārzemēm ar vairāk nekā 25 000 eiro parādu tiesu izpildītājiem. Tur strādājot, es nomaksāju visus savus parādus.”

Pēc atgriešanās no ārzemēm vīrietis atkal piedzīvoja recidīvu, atsāka lietot ne tikai narkotikas un alkoholu, bet arī uzsāka spēlēt azartspēles. «Trīs mēnešos pazaudēju vairāk nekā 8000 eiro, mašīnu,” savulaik stāstīja mirušais vīrietis.