foto: dpa/picture-alliance
Kličko: janvārī varēja nākties evakuēt Kijivas iedzīvotājus
Kijivas mērs Vitālijs Kličko
Pasaulē
2023. gada 13. marts, 12:32

Kličko: janvārī varēja nākties evakuēt Kijivas iedzīvotājus

Jauns.lv

Ukrainas varas iestādes janvārī bija gatavas paziņot par Kijivas iedzīvotāju evakuāciju sakarā ar Krievijas masveidīgajiem triecieniem pilsētas infrastruktūrai, paziņoja Kijivas mērs Vitālijs Kličko. Par laimi, siltais laiks ļāva iztikt bez tik radikāla lēmuma.

“Janvārī mēs bijām tuvu tam, lai iedzīvotājus aicinātu evakuēties. Vissmagākais elektroenerģijas padeves pārtraukums ilga 14 stundas. Nebija gaismas, ūdens, apkures. Par laimi, laiks bija maigs,” viņš sacīja intervijā “Redaktionsnetzwerk Deutschland”.

Melnā piektdiena Kijivā - miljoniem ukraiņu palikuši bez elektrības, ūdens un siltuma 2022. gada novembrī

Kijivā, Ukraina, 2022. gada 24. novembris. Ūdensapgāde pilsētā jau ir atjaunota, bet aptuveni 70 procenti dzīvojamo ēku pēc krievu okupantu ...

gallery icon

Kijiva slīgst pustumsā: krievu okupanti izpostījuši Ukrainas spēkstacijas. 2022. gada oktobris

Kijiva slīgst pustumsā: krievu okupanti izpostījuši Ukrainas spēkstacijas. 2022. gada oktobris.

gallery icon

Viņš augstu novērtēja vācu pretgaisa aizsardzības sistēmu IRIS-T, kas ļāva atvairīt okupantu raķešu uzbrukumus galvaspilsētai, vienlaikus aicinot paātrināt turpmākās ieroču piegādes.

Kopš pērnā gada 10. oktobra Krievija mērķtiecīgi iznīcina Ukrainas energosistēmu, janvārī uzbrukumu intensitātei sasniedzot maksimumu. Krievija to uzdod kā “atriebību” par sprādzienu uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto Krimu.

Krievija turpināja apšaudīt Ukrainas infrastruktūras objektus pat Jaungada naktī, bet līdz janvāra beigām Ukraina pārcieta 12 raķešuzbrukumus un 14 reizes notikušos dronu uzlidojumus energoapgādes objektiem.