Piedzēries Sibīrijas pilsētas mērs izraisa avāriju un ar cirvi uzbrūk policistiem
Sretenskas mērs Jevģēņijs Kirgizovs (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 11. marts, 20:05

Piedzēries Sibīrijas pilsētas mērs izraisa avāriju un ar cirvi uzbrūk policistiem

Jauns.lv

Krievijas Austrumsibīrijas reģiona Aizbaikāla novada Sretenskas pilsētas mērs Jevgēņijs Kirgizovs tika pieķerts alkohola reibumā pie stūres. Reaģējot uz likumsargu prasībām, viņš ar cirvi metās viņiem virsū. Huligānu nācās atbruņot, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komitejas vietējās pārvaldes pārstāvis.

Piedzēries mērs bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, taranējot citu automobili, aizbēga no notikuma vietas, līdz tika notverts mājas pagalmā.

Huligāniskais dzērājšoferis izrādījies vietējā Padomju Savienības varoņa Stepana Kirgizova mazdēls, un arī pagātnē izcēlies ar “varoņdarbiem”. 2012. gadā viņš policista formā dzērumā apšaudīja garāmbraucošās automašīnas, trāpot divām, tostarp vietējā tiesu izpildītāja dienesta automobilim. 2013. gadā viņu notiesāja par huligānismu un sveša īpašuma tīšu bojāšanu, taču pēc trim gadiem sodāmību dzēsa, ļaujot viņam 2022. gadā tikt ievēlētam par Sretenskas mēru.

Nemaz neizbrīna, ka viņš bija bēdīgi slavenā politiskā skandālista Vladimira Žirinovska Liberāldemokrātiskās partijas pārstāvis. Šajā partijā ir vislielākais tādu biedru īpatsvars visā Krievijas politikas olimpā, kuru portretiem ar pazīmju aprakstu būtu jārotā policijas iecirkņi, tajā ir bijuši neskaitāmi notiesāti slepkavas, “likumīgie zagļi”, kā arī bandītu savstarpējā rēķinu kārtošanā vēlāk kritušie “varoņi”, tostarp daudzi šāda tipa Krievijas Valsts domes deputāti.