foto: AFP/Scanpix
Zelenska sieva apmeklēja Apvienotos Arābu Emirātus, lai atzīmētu Starptautisko sieviešu dienu
Apvienoto Arābu emerātu vadītājs šeihs Mohameds bin Zajeds al Nahjans ar Ukrainas pirmo lēdiju Oļenu Zelensku Jūras pilī Abū Dabī 2023. gada 7. martā.
Pasaulē
2023. gada 8. marts, 16:49

Zelenska sieva apmeklēja Apvienotos Arābu Emirātus, lai atzīmētu Starptautisko sieviešu dienu

Jauns.lv

Ukrainas pirmā lēdija apmeklēja Apvienotos Arābu Emirātus (AAE), lai atzīmētu Starptautisko sieviešu dienu.

Olena Zelenska savu un citu pasaules pirmo lēdiju un kungu lomu raksturoja kā īstu spēku, runājot pārpildītas zāles priekšā. Viņa arī atzinīgi novērtēja ukraiņus notiekošā kara laikā.

"Mēs esam spēks, un mēs varam turpināt mainīt pasauli," Zelenska sacīja "Forbes 30/50" samitā Dubaijā. 

Zelenska devās uz Apvienotajiem Arābu Emerātiem, jo tie joprojām ir viena no populārākajiem galamērķiem naudīgākajiem Krievijas iedzīvotājiem, kuri vēlas ar savu bagātību piekļūt rietumu finanšu tirgiem. Bieži AAE krievi izmanto, lai bēgtu no obligātās iesaukšanas dienestā. 

ASV Valsts kase paudusi bažas par Krievijas naudas apjomu Dubajas īpašumu tirgū, tāpat arī Krievijas miljonāru superjahtas joprojām atrodas AAE ūdeņos. 

Taču AAE, kopš Krievijas uzsāktā kara sākuma Ukrainā, ziedojuši Ukrainai humāno palīdzību. Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt sazinājies ar AAE līderi šeihu Mohammedu bin Zajedu al Nahjanu.

Ukrainas pirmā lēdija 7. martā ieradās AAE un tikās ar šeihu AAE galvaspilsētā Abū Dabī. Šeihs arī solīja novirzīt 4 miljonus dolāru Zelenskas fondam, kuri tiks novirzīti bērnu namu celtniecībai, ziņoja Emirātu valsts pārvaldītā ziņu aģentūra WAM. 

"Šeihs Muhameds atkārtoti apliecināja AAE apņemšanos sniegt pastāvīgu humāno palīdzību Ukrainai, vienlaikus uzsverot starptautisko un reģionālo centienu nozīmi, kuru mērķis ir panākt politisku risinājumu drošības, stabilitātes un miera atjaunošanai," vēstīja WAM.