foto: AP/Scanpix
Trampam ir brīnumlīdzeklis, kā “vienas dienas laikā” izbeigt karu Ukrainā
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps
Pasaulē
2023. gada 6. marts, 08:18

Trampam ir brīnumlīdzeklis, kā “vienas dienas laikā” izbeigt karu Ukrainā

Jauns.lv

Tuvojoties ASV prezidenta vēlēšanām, manāmi aktivizējies bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš atkal apgalvoja, ka zina, kā izbeigt Krievijas agresiju Ukrainā. Turklāt viņa metode esot ļoti iedarbīga, jo spētu karu apturēt “vienas dienas laikā”.

“Es ļoti vienkārši novērsīšu Trešo pasaules karu,” viņš paziņoja saviem konservatīvajiem republikāņu atbalstītājiem Konservatīvajā politiskās rīcības konferencē Mērilendā, norādot, ka vēl pirms atgriešanās Baltajā namā viņš ātri panāks Krievijas un Ukrainas kara izbeigšanu. “Problēmas atrisināšana neprasīs vairāk par vienu dienu. Es zinu, ko pateikt katram no viņiem, man ir ļoti labas attiecības ar viņiem, man ir ļoti labas attiecības ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu.”

Kāds tad būs šis brīnumlīdzeklis, Tramps neatklāja. Acīmredzot, taupa priekšvēlēšanu cīņām nākamgad.

Viņš piebilda, ka ASV ir jābeidz tērēt miljardiem dolāru Ukrainas atbalstam, bet jāliek NATO sabiedrotajiem maksāt vairāk.

76 gadus vecais eksprezidents uzsvēra, ka 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanas būs “pēdējā kauja” Amerikai, sevi nodēvējot par savu konservatīvo atbalstītāju “karotāju” un “atmaksu”, kārtējo reizi apgalvojot, ka 2020. gada prezidenta vēlēšanās uzvara viņam tika “nozagta”.

Tramps tika ievēlēts par ASV prezidentu 2016. gadā, negaidīti pārspējot toreizējo valsts sekretāri Hilariju Klintoni, bijušā ASV prezidenta Bila Klintona sievu.