Pasaulē
2023. gada 26. februāris, 20:05

VIDEO: "Traka taktika," Ukrainas aizsardzības ministrs vērtē Krievijas armijas zaudējumus Bahmutā

Jauns.lv/LETA

“Krievu virsnieki uzbrukumā sūta uzbrukumā pa divdesmit cilvēkiem, tās tiek likvidētas, un pēc dažām minūtēm uzbrūk nākamie nolemtie,” norāda Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Ukrainas karavīri katru dienu iznīcina ap 500 krievu iebrucējus tikai Bahmutas kaujās vien. Tā laikrakstam “La Repubblica” sacīja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Krievijas karaspēks turpina uzbrukt pilsētai, neraugoties uz zaudējumiem. Tomēr Krievijas ofensīva, par kuru tiek runāts jau vairākus mēnešus, ir diezgan lēna, norāda Rezņikovs.

"Patiesībā tas jau notiek (Krievijas ofensīva – red.). Mēs to saucam par "rāpojošo ofensīvu", jo viņiem ir traka taktika: viņi sūta pret mums "vāgneriešu" jeb bijušo ieslodzīto viļņus, lai atgūtu vairākus metrus zemes. Piemēram, Bahmutā divdesmit no viņiem uzbrūk mūsu pozīcijām, un mēs viņus nogalinām. Pēc kāda laika nāk vēl divdesmit un vēl divdesmit. Tā nepārtraukti. Mūsu ģenerālis austrumu frontē teica, ka krieviem ir 500 bojāgājušo un 900 ievainoti vienas dienas laikā," viņš paziņoja.

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka Bahmuta ir cietoksnis. Ukrainas bruņotie spēki to aizsargā, kas samazina ienaidnieka uzbrukuma iespējas.