Patriotiska audzināšana — skolnieciņiem jāpeld baseinā ar Kalašņikova automātiem
Skolnieks baseinā ar automātu (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 20. februārī, 11:22

Patriotiska audzināšana - skolnieciņiem jāpeld baseinā ar Kalašņikova automātiem

Jauns.lv

Atbilstoši valdošajai kara drudža gaisotnei Krievijā pastāvīgi īsteno savdabīgas idejas, kā demonstrēt pareizu patriotisku audzināšanu. Šoreiz izcēlusies Magņitogorska, kur pilsētas baseinā skolnieki peldēja armijas formās ar Kalašņikova automātiem uz muguras.

Patriotiska audzināšana — skolnieciņiem jāpeld bas...

Sacensībās baseinā “Rovestņik” piedalījās kara patriotiskos klubus apmeklējošie skolnieki vecumā no 12 līdz 18 gadiem. Bērni nira baseinā kamuflāžas tērpos un peldēja paredzēto distanci ar Kalašņikova automātu precīzām kopijām. Tiesa, automātus deva tikai skolēniem, kuriem ir vismaz 15 gadu.

Savdabīgo sacensību rīkotāji paskaidroja, ka bērniem piešķirtie kamuflāžas tērpi nav paredzēti ūdenim un peldēšanas laikā būtiski traucē kustībām. Turklāt papildu slodzi dod 3,6 kilogramus smagie automātu maketi. Rīkotāji precizē, ka patronu ieročos nebija.

Tiesa, nav skaidrs, kā sacensības tika pieļautas baseinā, kura apmales ir iekrāsotas arī Ukrainas karoga krāsās — zilā un dzeltenā, ņemot vērā, ka daudzviet aizkrāso pat bērnu spēļu laukumu aprīkojumu vai parastus parka soliņus, ja uz tiem redzama šo krāsu kombinācija. Acīmredzot, steigā piemirsa, gatavojot lielgabalgaļu Ukrainas frontē.

Skolu mācību programmu, kurā iekļauta militārā sagatavošana, Krievijas Apgaismības ministrija apstiprināja 2022. gada 22. decembrī.