foto: EPA/Scanpix
Kličko zina, ko ringā iesākt ar Putinu
Vitālijs Kličko
Pasaulē
2023. gada 20. februāris, 07:03

Kličko zina, ko ringā iesākt ar Putinu

Jauns.lv

Bijušais pasaules smagsvara čempions boksā, Ukrainas galvaspilsētas Kijivas mērs Vitālijs Kličko zina, ko iesākt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ja piepildītos viņa vēlmes un viņi sastaptos ringā.

“Protams, es gribētu nokautēt Putinu, taču tās ir tikai fantāzijas,” viņš atzina intervijā Vācijas izdevumam “Bild”.

Kličko norādīja, ka savu personisko nokautu Putins piedzīvo frontē, kur ukraiņu karavīri varonīgi cīnās un vairākkārt sagādājuši smagus zaudējumus it kā vienai no spēcīgākajām armijām pasaulē. “Mēs uzvarēsim šo karu,” viņš pauda pārliecību.

51 gadu vecais Vitālijs Kličko ir ne tikai pasaulslavens bokseris, bet arī prasmīgs kikbokseris un karatists. Profesionālajā boksa karjerā ieguvis WBC, WBO un “The Ring” jostas, izcīnot 45 uzvaras (41 ar nokautu) un ciešot tikai 2 zaudējumus. Kličko ir seškārtējs pasaules čempions kikboksā, karjerā izcīnot 34 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojot tikai 2 zaudējumus. Profesionāļa karjeru Kličko noslēdza 2012. gadā un pievērsās politikai.

Kličko pēc punktiem pieveic bravūrīgo Heju

gallery icon

Arī 70 gadus vecajam Putinam nav sveši cīņas sporta veidi, kaut arī viņš nav piedalījies nekādās profesionāļu cīņās un viņa personiskā dzīve tiek rūpīgi slēpta. Medijos ziņots, ka Putins ir sporta meistars džudo un sambo, viņam esot melnā josta taekvondo un karatē, attiecīgi astotais un devītais dans. Krievijas džudo izlases treneris, 2016. gadā par Krievijas pilsoni kļuvušais itāļu olimpiskais čempions Ecio Gamba apgalvojis, ka Putins esot izcilā fiziskā formā, kaut gan Putina pēdējā laika izskats ļauj to apšaubīt.

Putins cīkstas ar džudo čempioniem

gallery icon

Tiesa, pēc Krievijas invāzijas Ukrainā “World Taekwondo” Putinam atņēma 2013. gadā piešķirto taekvondo goda 9. danu un melno jostu, bet Starptautiskā džudo federācija (IJF) viņu atcēla no goda prezidenta amata, kuru viņš bija ieņēmis kopš 2008. gada.