foto: imago/photothek
“Tā nav valsts. Tā ir mafija!” Makrons apsūdz Putinu melos
Makrons plāno Putinam atņemt arī Francijas augstāko apbalvojumu - Goda leģiona Lielā krusta medaļu.
Pasaulē
2023. gada 18. februāris, 11:53

“Tā nav valsts. Tā ir mafija!” Makrons apsūdz Putinu melos

Jauns.lv

Francijas prezidents Emanuels Makrons apsūdzēja Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu melos saistībā ar Krievijas saistību ar Krievijas privāto militāro kompāniju “Vagner”. Kā zināms, privātās algotņu armijas dibinātājs ir Putina Jevgēņijs Prigožins, kurš nesen draudēja, ka Krievijas iebrucēji varētu sasniegt Lamanšu.

Francijas līderis sacīja, ka Putins pagājušajā gadā viņam apliecināja, ka “Vagner” nav nekāda sakara ar Krieviju. Makrons par to runāja Minhenes drošības konferences laikā, raksta Politico. "Pirms gada es runāju ar Putinu, un viņš man apliecināja, ka Krievijai nav nekāda sakara ar Vāgnera grupu," atzina Makrons.

Francijas vadītājs atzīmēja, ka toreiz ticējis Putina vārdiem, taču tagad saprot, ka Krievija ir parasta mafioza valsts.

"Es to pieņēmu. Šodien mēs redzam, ka “Vagner” grupējums ir iesaistīts Krievijas karā pret Ukrainu. Tas nozīmē, ka Krievija ir parasta mafioza valsts," viņš sacīja.

Jāpiebilst, ka, ja Krievijas iebrukuma Ukrainā sākumā Francijas līderis Emanuels Makrons bieži tika kritizēts maigā retorikā par Krievijas diktatora Vladimira Putina rīcību. Tagad Makrons izsaka diezgan skarbus izteikumus pret Kremli un Putinu. Viņš atklāti norādījis, ka Krievijai nevajadzētu uzvarēt karā ar Ukrainu .
Arī savā Jaungada uzrunā viņš solīja  palīdzēt Ukrainai "līdz pašai uzvarai " .