foto: © Massimo Mastrorillo/SIME/ Vida Press
Sīrijā "Islāma valsts" uzbrukumā nogalināti 53 cilvēki
uzbrukumu sarīkojuši džihādisti uz motocikliem, atklājot uguni uz trifeļu meklētājiem.
Pasaulē
2023. gada 18. februāris, 08:47

Sīrijā "Islāma valsts" uzbrukumā nogalināti 53 cilvēki

Jauns.lv

Sīrijas centrālajā daļā piektdien notika džihādistu grupējuma "Islāma valsts" uzbrukums, kurā nogalināti vismaz 53 cilvēki, ziņoja valsts mediji. Šis ir lielākais džihādistu uzbrukums upuru skaita ziņā vairāk nekā viena gada laikā.

"53 pilsoņi, kas meklēja trifeles, tika nogalināti "Islāma valsts" teroristu uzbrukuma laikā uz dienvidrietumiem no Sohnas pilsētas," kas atrodas tuksnesī uz austrumiem no Homsas, ziņoja valsts televīzija.

Palmiras slimnīcas direktors Valids Audi sacīja, ka ir nogalināti 46 civiliedzīvotāji un septiņi karavīri. Viņu līķi tika atvesti uz slimnīcu pēc uzbrukuma no slēpņa.

Lielbritānijā bāzētā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka uzbrukumu sarīkojuši džihādisti uz motocikliem, atklājot uguni uz trifeļu meklētājiem.

Šis ir lielākais "Islāma valsts" uzbrukums upuru skaita ziņā kopš pērnā janvāra, kad šī grupējuma kaujinieki iebruka cietumā kurdu kontrolētajā Hasakas pilsētā, lai atbrīvotu ieslodzītos džihādistus. Iebrukuma laikā šajā pilsētā izcelās kaujas, kurās zaudēja dzīvību 268 džihādisti un 105 citi cilvēki, galvenokārt civiliedzīvotāji.; Zelenskis lūdz palīdzēt pieveikt "krievu Goliātu"  32