foto: AFP/Scanpix
Sifiliss, gonoreja un COVID-19 Baltkrievijā vairs neskaitās smagas slimības; šādi atvieglos karavīru vervēšanu
Ilustratīvs attēls
Pasaulē
2023. gada 17. februāris, 20:15

Sifiliss, gonoreja un COVID-19 Baltkrievijā vairs neskaitās smagas slimības; šādi atvieglos karavīru vervēšanu

Jauns.lv

Sifiliss, gonoreja un COVID-19 Baltkrievijā vairs neskaitās bīstamas slimības, liecina Baltkrievijas tiesību aktu portāla informācija.

Baltkrievijas Veselības aizsardzības ministrija atjauninājusi bīstamo slimību sarakstu, to tā izslēdzot pirmo punktu, kurā bija iekļautas seksuāli transmisīvās slimības, piemēram, sifiliss un gonoreja, kā arī par smagu vairs netiek uzskatīta “koronavīrusa COVID-19 izraisītā infekcija”. Smago slimību sarakstā palikusi elpceļu tuberkuloze, mēris, holera, Sibīrijas mēris, Ebolas vīrusslimība, Lasas drudzis, Mārburgas vīrusslimība.

Nesen Baltkrievijas Aizsardzības ministrija un Veselības aizsardzības ministrija sāka koriģēt militārpersonu veselības stāvoklim izvirzāmās prasības, to skaidrojot ar objektīviem apstākļiem, tostarp pilsoņu sūdzībām par pārmērīgi stingrām veselības prasībām, kas neļauj “jauniem cilvēkiem īstenot savu sapni un kļūt par karavīriem”.

Kopš 2022. gada 24. februāra Baltkrievija aktīvi piedalās Krievijas iebrukumā Ukrainā, nodrošinot savu teritoriju un loģistiku agresoru uzbrukumiem Ukrainas pilsētām, turklāt Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko pieļāvis savas armijas piedalīšanos invāzijā, ja Baltkrievijai kāda kaimiņvalsts uzbruks. Drīz pēc kara sākuma viņš apgalvoja, ka Krievijas invāzija bija preventīva, kas novērsa burtiski pēc īsa brīža plānoto uzbrukumu Baltkrievijai.

Tā kā Krieviju viņš uzskata par sabiedroto, atliek uzskatīt, ka, viņaprāt, ļaunus nolūkus pret Baltkrieviju perina Ukraina, Latvija, Lietuva un Polija.