foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Aizdomās par kaķu un suņu gaļas tirdzniecību Honkongas veikalā veic kratīšanu
Pasaulē
2023. gada 13. februāris, 18:58

Aizdomās par kaķu un suņu gaļas tirdzniecību Honkongas veikalā veic kratīšanu

Jauns.lv

Honkongas varasiestādes ir veikušas kratīšanu veikalā, kuru tur aizdomās par suņu un kaķu gaļas pārdošanu pārtikā, vairāk nekā 70 gadus pēc tam, kad šī tirdzniecība tika aizliegta vēsta CNN.

Ceturtdienas vakarā pilsētas Lauksaimniecības un zivsaimniecības departamenta un Pārtikas un vides higiēnas departamenta kopīgās operācijas laikā veikalā “Yau Ma Tei” amatpersonas konfiscēja aizdomīgus suņu vai kaķu gaļas paraugus.

Departamenti ziņoja, ka veica reidu pēc tam, kad saņēma ziņojumus par to, ka “Yau Ma Tei” veikals pārdot aizdomīgu gaļu.

Suņu un kaķu gaļas ēšana Honkongā ir aizliegta kopš 1950. gada saskaņā ar Ķīnas likumiem, un šī ziņa ir mudinājusi gan likumdevējus, gan dzīvnieku labturības aizstāvjus aicināt pastiprināt tiesību aktu izpildi.

Likumdevējs Garijs Čans savā “Facebook” ierakstā raksturoja kaķu un suņu gaļas tirdzniecību kā nepieņemamu.

"Honkongā kaķu un suņu gaļas lietošana uzturā ir aizliegta jau vairāk nekā 70 gadus," sacīja likumdevējs. "Šis incidents liecina, ka tiesībaizsardzības iestāžu veikto pārbaužu biežums nav bijis pietiekams."

Valdības aģentūru reids notika pēc tam, kad vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka šo gaļu varēja atrast pārdošanā saldētu par aptuveni 12 ASV dolāriem par kaķi, kas ir līdzīga vārītas liellopu gaļas cenai.

Vietējā tiesību aizsardzības grupa “Society for the Prevention of Cruelty to Animals” piektdien paziņoja, ka tā stingri nosoda suņu un kaķu gaļas pārdošanu pārtikā.

Aizsardzības grupa aicināja sabiedrību nekavējoties sazināties ar policiju un citām attiecīgajām iestādēm, ja ir aizdomas, ka tā tiek pārdota.

Honkongas Suņu un kaķu noteikumi paredz, ka neviena persona nedrīkst nokaut nevienu suni vai kaķi, lai izmantotu pārtikā vai kā citādi, un neviena persona nedrīkst pārdot, izmantot vai atļaut pārdot vai izmantot suņu un kaķu gaļu pārtikā.

Pārkāpējiem pēc notiesāšanas var piemērot maksimālo naudas sodu 640 ASV dolāru apmērā un brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem.

Saskaņā ar “Humane Society International” aplēsēm pasaulē katru gadu cilvēku patēriņam tiek nokauti aptuveni 30 miljoni suņu un 10 miljoni kaķu. Āzijas reģionos šo dzīvnieku patēriņu veicina nelegāla tirdzniecība un nokaušana.