foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas spēki ar raķetēm apšaudījuši Zaporižjas pilsētu
Ukrainas militārpersonas apmeklē militārās mācības saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai poligonā Zaporižjas reģionā, Ukrainā 2023. gada 8. februārī.
Pasaulē
2023. gada 10. februāris, 08:09

Krievijas spēki ar raķetēm apšaudījuši Zaporižjas pilsētu

Jauns.lv/LETA

Krievijas spēki naktī uz piektdienu ar raķetēm apšaudījuši Zaporižjas pilsētu, kas bijis lielākais uzbrukums pilsētai kopš kara sākuma, paziņojusi vietējā amatpersona.

Stundas laikā Zaporižjā fiksēti 17 ienaidnieka raķešu trāpījumi, pavēstīja Zaporižjas pilsētas padomes sekretārs Anatolijs Kurtevs.

Krievijas raķešu triecienā nodarīti postījumi Zaporižjas infrastruktūras objektiem. Šobrīd tiek precizēta informācija par postījumiem un cietušajiem.

"Tas ir viss, uz ko spējīga šo neliešu armija - apšaudīt dusošu pilsētu un veikt triecienus pa mūsu infrastruktūru. Taču mūs nesalauzt. Turamies," paziņoja Kurtevs.

Piektdienas rītā lielā daļā Ukrainas izsludināta gaisa trauksme. Tiek ziņots par sprādzieniem Harkivā, Dņipro un Zaporižjā.

Ap plkst.4 gaisa trauksme tika izsludināta visos reģionos, izņemot valsts rietumus un Odesu. Dažviet strādā pretgaisa aizsardzība. Tiek ziņots par notriektām raķetēm un Irānas droniem "Shahed".

No rīta Harkivā un apgabalā nogranda virkne skaļu sprādzienu, Krievijas spēkiem uzbrūkot kritiskajai infrastruktūrai.