foto: Soctīkli
Bali salā 19 gadus vecai tūristei draud nāvessods
19 gadus vecā Manuela Vitorija de Araužo Fariasa.
Pasaulē
2023. gada 9. februāris, 15:26

Bali salā 19 gadus vecai tūristei draud nāvessods

Jauns.lv

Kāda tūriste no Brazīlijas Bali salā apsūdzēta narkotiku tirgošanā. Viņas bagāžā tika atrasi trīs kilogrami kokaīna, vēsta "Bali Times". Tagad valstī, kur ļoti stingri izturas pret šādiem noziegumiem, viņai draud augstākais soda mērs.

Tiek precizēts, ka 19 gadus vecā Manuela Vitorija de Araužo Fariasa Indonēzijas salā ieradusies insultu pārdzīvojušās mātes dēļ. Pēc viņas teiktā, viņa plānojusi vietējos dievnamos lūgt par viņas atveseļošanos, taču lidostā viņas somā atrasti trīs kilogrami kokaīna. Pēc vietējiem likumiem par narkotiku kontrabandu draud nāvessods.

Manuela apgalvo, ka ir nevainīga, bet viņas advokāts Dāvi Silva norāda, ka noziedzīga grupējuma pārstāvji ar viltu piespieduši aizstāvamo vest narkotikas. Tomēr vietējie policisti atteikušies pārbaudīt šo versiju un veikt izmeklēšanu.

Ja Fariasa tiek atzīta par vainīgu, viņu var piemeklēt tāds pats liktenis kā citu ārzemnieci Sendifordu, kura pēdējos desmit gadus atrodas nāvinieku kamerā Bali.

Kā norāda ceļojumu aģentūrās, Indonēzijas lidostās nereti gadās tūristi ar aizliegtām vielām. Dažiem brīnumainā kārtā izdodas izvairīties no nāvessoda par iespējamo narkotiku izplatīšanu valstī.

Situāciju sarežģī tas, ka pat zāļu recepte nepadara tās legālas Indonēzijas teritorijā, secinājuši eksperti. Ceļotājiem iesaka pirms ierašanās konsultēties ar Indonēzijas ārstiem vai valsts vēstniecību par jebkādiem preparātiem.