foto: AP/Scanpix
Ukraiņi likvidējuši vairāk nekā 75% no “Vagner” “zekiem”- kaujiniekiem! Prigožins "Vagner" rindās ieslodzītos vairs nevervē
Jevgeņijs Prigožins aicināja ieslodzītos pievienoties "Vagner" solot apžēlošanu apmaiņā pret sešu mēnešu dienestu "Vagner" rindās.
Pasaulē
2023. gada 9. februāris, 14:01

Ukraiņi likvidējuši vairāk nekā 75% no “Vagner” “zekiem”- kaujiniekiem! Prigožins "Vagner" rindās ieslodzītos vairs nevervē

Jauns.lv

"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins paziņojis, ka pārtrauc vervēt ieslodzītos no Krievijas cietumiem savas "organizācijas" rindās. Galvenais iemesls šādam lēmumam - lielais algotņu zaudējumus kaujās Ukrainā.

Izrādās, ka vairāki Krievijas mediji ir saņēmuši vēstules no ieslodzītajiem Krievijā, kas sūdzas, ka vairs nevar pieteikties par “Vagner” algotņiem.  Mediji vērsās pie Prigožina ar lūgumu komentēt situāciju.

"Jā, patiešām, tā ir. Ieslodzīto vervēšana Vāgnera PMC ir pilnībā pārtraukta. Tiem, kas šobrīd strādā pie mums, visas saistības ir izpildītas," norādīja Prigožins.

Kā zināms “Vagner” dibinātājs un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais Jevgeņijs Prigožins 2022. gada jūlijā uzsāka notiesāto vervēšanu. Viņš ar šo lietu nodarbojas personīgi, solot apžēlošanu ieslodzītajiem apmaiņā pret sešu mēnešu dienestu "Vagner" rindās .

Kā teikts Amerikas Kara izpētes institūta (ISW) ziņojumā, 2022. gada novembrī ievērojama daļa "vāgneriešu" Ukrainā bija bijušie ieslodzītie. Vēlāk kļuva zināms par "Vagner" kolosālajiem zaudējumiem Ukrainā. Kā norāda Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska adminstrācijas padomnieks Mihailo Podoļaks, Ukrainas bruņotie spēki iznīcinājuši līdz 77 procentiem “Vagner” savervēto ieslodzīto, kuri tika nosūtīti karot Ukrainā.

Kopumā Prigožins uz Ukrainu nosūtīja aptuveni 40 000 "vāgneriešu", vēsta “Unian”. Taču uz ievērojamo zaudējumu fona viņam radās problēmas ar ieslodzīto vervēšanu. Zinātāji norādījuši, ka jau 2023. gada janvārī, salīdzinot ar 2022. gada vasaru-rudeni, karot kāro ieslodzīto skaits būtiski samazinājies.