Kadirovs paziņo par vēlmi "izdzīt sātanismu" no nākamās valsts pēc Ukrainas
foto: REUTERS/SCANPIX
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs.
Pasaulē

Kadirovs paziņo par vēlmi "izdzīt sātanismu" no nākamās valsts pēc Ukrainas

Jauns.lv

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs savā "Telegram" kanālā uzdevis jautājumu par iespējamo "sātanisma izdzīšanu" no Polijas pēc kara beigām Ukrainā.

Kadirovs paziņo par vēlmi "izdzīt sātanismu" no nā...

"Jo pēc Ukrainas kartē ir Polija! Neslēpšu, tāds nodoms man personīgi ir, un es ne reizi vien esmu paziņojis, ka cīņai pret sātanismu ir jāturpinās visā Eiropā un pirmām kārtām Polijas teritorijā..." rakstīja Ramzans Kadirovs.

Kadirovs arī norādīja, ka Krievija "var sniegt organizatorisku palīdzību" referenduma rīkošanā Silēzijā, jo šis Polijas reģions, viņaprāt, "izpelnījies īpašu neatkarīgu statusu un tur ārkārtīgi nepieciešams referendums". (Silēzija ir vēsturisks reģions Centrāleiropā, kura lielākā daļa mūsdienās atrodas Polijas teritorijā un mazākas daļas Čehijā un Vācijā - aut.)

Krievijas propaganda par Ukrainas "de-satanizāciju" pirmo reizi ierunājās pagājušā gada rudenī. Valsts masu medijos sācis izplatīties naratīvs, ka Krievija ir pēdējais patiesās ticības balsts no grēka bojā gājušajā pasaulē, tā cenšas ar varu glābt Ukrainas iedzīvotājus no Antikrista varas. Viens no "de-satanizācijuas" ruporiem bija Ramzans Kadirovs.