foto: VIA REUTERS
Ukrainas aizsardzības ministrs: Ukraina neuzbruks Krievijas teritorijai, ja tiks dotas tālās darbības rādiusa raķetes
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.
Pasaulē
2023. gada 2. februāris, 20:32

Ukrainas aizsardzības ministrs: Ukraina neuzbruks Krievijas teritorijai, ja tiks dotas tālās darbības rādiusa raķetes

Jauns.lv

"Ukrainas kaujas lauka panākumi ir arī jūsu panākumi. Mēs sagaidām, ka šis gads nesīs jaunas iespējas... Lai uzvarētu, mums ir jāizmanto stratēģiskā iniciatīva," tā paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs, kurš uzstājās Ukrainas valdības un Eiropas Komisijas kopsapulcē, ziņo "Ukrinform".

Jo īpaši viņš aicināja partnerus palīdzēt pēc iespējas ātrāk izveidot pretraķešu aizsardzības sistēmas. Šajā kontekstā Rezņikovs uzsvēra nepieciešamību pēc pirmās iespējas iegūt Patriot un SAMP/T sistēmas, kā arī vairāk IRIS-T un NASAMS.

"Ja mums būtu iespēja dot triecienu 300 km attālumā, Krievijas armija nespētu saglabāt aizsardzību un būtu spiesta zaudēt. Ukraina ir gatava sniegt jebkādas garantijas, ka jūsu ieroči netiks iesaistīti uzbrukumos Krievijai teritorijā. Mums ir pietiekami daudz mērķu īslaicīgi okupētajā Ukrainas teritorijā un esam gatavi saskaņot mērķus ar saviem partneriem," uzsvēra Rezņikovs.

Turklāt ministrs uzsvēra Ukrainas nepieciešamību pēc tankiem un bruņumašīnām un pateicās partneriem par lēmumu tos piegādāt pēdējā sanāksmē Ramšteinā. Pēc viņa teiktā, tas ļaus izveidot panzera dūri, lai izlauztos cauri Krievijas aizsardzībai.

Visbeidzot Rezņikovs atzīmēja, ka ir jāpalielina artilērijas, šāviņu un ieroču apjoms, kas spēj pārspēt un iznīcināt Krievijas e-kara un pretgaisa aizsardzības sistēmas, kas ienaidniekam ir, neskatoties uz noteiktajām sankcijām.

Kā ziņots iepriekš, atsaucoties uz ASV amatpersonām, mediji ziņoja, ka jaunajā ASV militārās palīdzības paketē pirmo reizi var būt iekļautas raķetes, kuru darbības rādiuss ir līdz 150 kilometriem.