foto: AFP/Scanpix
“Viņi dzīvo simbolismā!” Rezņikovs nosauc datumu, kad krievi varētu atkārtoti uzbrukt Ukrainai – šoreiz ar pusmiljonu karavīru
Francijā Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs parakstīja memorandu ar kompāniju “Thales Company” par divu GM-200 radaru piegādi Ukrainai, lai pastiprinātu Ukrainas gaisa aizsardzības spējas, kā arī lūdza vairāk munīcijas.
Pasaulē
2023. gada 2. februāris, 13:08

“Viņi dzīvo simbolismā!” Rezņikovs nosauc datumu, kad krievi varētu atkārtoti uzbrukt Ukrainai – šoreiz ar pusmiljonu karavīru

Jauns.lv

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs šobrīd viesojas Francijā, kur aktualizējis tēmu par gaidāmo Krievijas atkārtoto masveida ofensīvu Ukrainā. Viņa prognozes par okupantu uzkrātajiem spēkiem ir daudz drūmākas par līdzšinējiem pieņēmumiem.

Sniedzot intervijas Francijas medijiem, Rezņikovs pauda, ka Ukraina “nenovērtē savu ienaidnieku par zemu.

Ministrs uzsvēra, ka pašreiz iegūtā informācija liecina, ka Kremlis atkārtotam masīvam triecienam pa Ukrainu ir mobilizējis ap 500 000 karavīru.

“Oficiāli viņi ir paziņojuši 300 000, bet, vērtējot karaspēku pie mūsu robežām, mēs redzam, ka realitātē karavīru ir daudz vairāk,” sacīja Rezņikovs.

Ministrs intervijā ar Francijas BFM TV uzsvēra, ka tieši tāpēc Ukrainai nepieciešams vēl lielāks rietumu sabiedroto militārais atbalsts, tostarp arī aviācija, lai nepazaudētu iniciatīvu.

“Mēs domājam, ka, ņemot vērā, ka viņi [krievi] dzīvo simbolismā, ap 24. februāri viņi kaut ko mēģinās”, prognozēs pieminot konkrētu datumu, pauda Rezņikovs.

Francijā ministrs parakstīja memorandu ar kompāniju “Thales Company” par divu GM-200 radaru piegādi Ukrainai, lai pastiprinātu Ukrainas gaisa aizsardzības spējas, kā arī lūdza vairāk munīcijas.