foto: Kommersant/ Vida Press
Šķemba dibenā nepalīdz Rogozina grāmatas tirdzniecībā — rezultāti nožēlojami
Dmitrijs Rogozins
Pasaulē
2023. gada 1. februāris, 17:01

Šķemba dibenā nepalīdz Rogozina grāmatas tirdzniecībā — rezultāti nožēlojami

Jauns.lv

Bijušajam Krievijas kosmosa aģentūras “Roskosmos” Dmitrijam Rogozinam nesokas rakstnieka darbs, gluži tāpat kā galīgi nekas prātīgs nesanāca kosmiskās jomas pārraudzībā. Izreklamētās Rogozina grāmatas “Rietumu frontē pārmaiņu velns” pārdošana ir vairāk nekā nīkulīga.

Divu mēnešu laikā pārdots tikai apmēram 100 eksemplāru, kaut gan grāmata tika izdota 7 tūkstošos eksemplāru un izdevniecība plāno izdot vēl tikpat. Žurnālisti apmeklējuši piecus grāmatveikalus un noskaidrojuši, ka nevienā no tām Rogozina garadarbs, kurā viņš sniedz savu skatījumu par Krieviju no PSRS sabrukuma līdz Ukrainas karam, nav izpelnījies nekādu interesi, vēsta izdevums “Mash”.

Runā, ka pārdošanai der jebkāda publicitāte — galvenais, ka par tevi runā. Skandalozais Rogozins grāmatai deva diezgan uzkrītošu nosaukumu, kas krievu valodā ir nicīga vārdu spēle leģendārajam Ēriha Marijas Remarka romāna nosaukumam “Rietumu frontē bez pārmaiņām”, kuram Rogozins nomainījis vienu burtu (На западном фронте Бес перемен).

Vēl lielāku publicitāti Rogozinam sagādāja Doneckā gūtais ievainojums, kad apšaudīja restorānu, kurā viņš svinēja savu dzimšanas dienu. Tobrīd viņš varēja izlikties par kara varoni, kuru tēvzemes ienaidnieki smagi ievainojuši. Rogozins ātri centās izmantot savu popularitāti un aizsūtīja no savas muguras vai, kā ļaunas mēles melš, no dibena izvilkto franču artilērijas iekārtas “Caesar” šķembu Francijas vēstniekam Krievijā Pjēram Levī, lūdzot viņu nodot Francijas prezidentam Emanuēlam Makronam. Internetā daži asprāši minēja, ka Levī tiešām vajadzēja nosūtīt šķembu uz Francijas Starptautisko mēru un svaru biroju, kur Rogozina dibena šķemba varētu kalpot par muļķa etalonu.

Jāpiebilst, ka "Roskosmos" vadītāja amatā viņa izgāšanās kalngals bija vīzdegunīgais ieteikums amerikāņiem sūtīt savus astronautus uz kosmisko staciju ar batutu, uz ko amerikāņi atbildēja ar savu kosmisko kuģu izstrādi, un Rogozins palika garu degunu.