foto: Ekrānuzņēmums no "TikTok"
Sieviete Vācijā sameklējusi "Instagram" sev līdzinieci un nogalinājusi viņu, lai viltotu savu nāvi
Šahrabana K. (pa kreisi) un Hadida O. (pa labi)
Pasaulē
2023. gada 1. februāris, 11:23

Sieviete Vācijā sameklējusi "Instagram" sev līdzinieci un nogalinājusi viņu, lai viltotu savu nāvi

Jauns.lv

Kāda 23 gadus veca sieviete Vācijā sociālajos tīklos atradusi savu līdzinieci un nogalinājusi viņu, cenšoties viltot savu nāvi, lai varētu sākt jaunu dzīvi, atsaucoties uz Vācijas prokuratūru, raksta ārvalstu mediji.

Aizdomās turamā, kuru policija identificējusi kā Šahrabanu K., tiek apsūdzēta Alžīrijas skaistumkopšanas blogeres Hadidas O. saduršanā Vācijas pilsētā Ingolštatē pērnā gada augustā. Sieviete sadurta 50 reižu, un viņas seja no daudzajām durtajām brūcēm bijusi pilnīgi izkropļota.

Pēc tam Šahrabana, kura arī nodarbojas ar skaistumkopšanas apskatu veidošanu, ievietojusi nogalinātās Hadidas līķi savā "Mercedes" automašīnā, lai liktu citiem noprast, ka nogalinātā ir viņa pati, uzskata prokurori.

foto: dpa/picture-alliance
Pērnā gada augustā pie koka, netālu no kura automašīnā atrasts sievietes līķis, upures piemiņai nolikti ziedi un sveces

Zināms, ka Vācijas policisti sākotnēji bija identificējuši automašīnā atrasto līķi kā irākiešu izcelsmes kosmetoloģi Šahrabanu, tomēr pēc veiktās autopsijas radušās bažas par patieso mirušās identitāti. Galu galā noskaidrots, ka upure ir Šahrabanas vienaudze Hadida, kurai ir tādas pašas krāsas un garuma mati, ķermeņa uzbūve un sejas tonis.

Prokurori uzskata, ka Šahrabana nogalināja Hadidu, mēģinot noviltot savu nāvi, lai pa to laiku pati varētu paslēpties un sākt jaunu dzīvi "ģimenes strīda" dēļ.

Pievilinājusi līdzinieci ar skaistumkopšanas produktu komplektu

23 gadus vecā sieviete tiek turēta aizdomās par viltus "Instagram" kontu izveidošanu. Ar to palīdzību viņa centusies atrast citas sev pēc izskata līdzīgas sievietes, un Hadida iekritusi viņas slazdā. Šahrabana tīmeklī uzsākusi sarunu ar Hadidu un, iespējams, piedāvājusi viņai skaistumkopšanas produktu komplektu.

Aizdomās turamā kopā ar savu draugu, visticamāk, pēc tam aizbraukusi pakaļ Hadidai, aizvedusi viņu uz mežu Ingolštatē un tur upuri sadūrusi 50 reižu. Uzbrucēja, iespējams, centās izkropļot Hadidas seju ar nazi, lai izmeklētājiem un viņas ģimenei būtu grūtāk upuri identificēt.

foto: dpa/picture-alliance
Policija pērnā gada augustā meklē pavedienus, izmeklējot sievietes slepkavību

Līķi ar meitu sajauc pat pašas vecāki

Zināms, ka slepkava Šahrabana saviem vecākiem bija paziņojusi, ka dodas uz Ingolštati, lai satiktu savu bijušo vīru. Tā kā meita nebija atgriezusies savās mājās Minhenē, vecāki devās viņu meklēt un atrada, viņuprāt, meitas līķi "Mercedes" bagāžniekā.

Tomēr policija vēlāk identificēja līķi kā Hadidu O., un izmeklētāji bija neizpratnē, kā upure varēja būt tik līdzīga automašīnas īpašniecei Šahrabanai.

Izmeklēšanas laikā pārskatot Šahrabanas sociālos medijus, atklājies, ka nedēļu pirms slepkavības sieviete sazinājusies ar desmitiem sieviešu, kuras ir gaužām līdzīgas viņai.

Ingolštates prokurore Veronika Grīzere vācu laikrakstam "Bild" sacīja: "Ir apstiprinājušās aizdomas, ka apsūdzētā pirms uzbrukuma vietnē "Instagram" sazinājusies ar vairākām sievietēm, kuras šķita viņai līdzīgas. Tiek pieņemts, ka aizdomās turamā gribēja paslēpties ģimenes iekšējo strīdu dēļ un noviltot savu nāvi."

"Tik iespaidīgi pavērsieni" izmeklēšanā negadās bieži

Savukārt policijas pārstāvis medijiem norādījis, ka slepkavības ierocis joprojām nav atrasts, tomēr pierādījumi esot neapgāžami: "Upure tika nogalināta ar vairāk nekā 50 durtām brūcēm, un viņas seja tika smagi sakropļota. Uzbrukums bija brutāls."

Vācijas policijā norāda, ka bieži šādas lietas izmeklēt nenākas, īpaši ar "tik iespaidīgu pavērsienu". "Dienā, kad atradām ķermeni, mēs negaidījām, ka lieta attīstīsies šādi," pauda policijas pārstāvis.

Šī gada 27. janvārī Šahrabana un viņas draugs tika arestēti. Ja abi tiks atzīti par vainīgiem slepkavībā, viņiem draudēs mūža ieslodzījums.