foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu uzņēmēji sola naudas prēmijas par “Leopard”, “Abrams” un "F-16" iznīcināšanu
Uzņēmums ir apsolījis 5 miljonus rubļu (apmēram 66 000 eiro) par pirmajiem iznīcinātajiem “Abrams” vai “Leopard 2” tankiem
Pasaulē
2023. gada 30. janvāris, 22:21

Krievu uzņēmēji sola naudas prēmijas par “Leopard”, “Abrams” un "F-16" iznīcināšanu

Jauns.lv

Krievijas kompānija “Fores”, kas specializējas naftas urbumu iekārtās, izsludinājusi atlīdzību krievu karavīriem, ja viņiem Ukrainā izdotos iznīcināt vai ieņemr tankus “Abrams” vai “Leopard 2”, ko Rietumi solījuši nodrošināt Kijevai.

""Fores” piešķirs atlīdzību militārpersonām par NATO smagās bruņutehnikas un lidmašīnu bojāšanu speciālās militārās operācijas zonā,” izvairoties no vārda "karš" vēstīts Fores paziņojumā.

Uzņēmums ir apsolījis 5 miljonus rubļu (apmēram 66 000 eiro) par pirmajiem iznīcinātajiem “Abrams” vai “Leopard 2” tankiem un 500 000 rubļu (apmēram 6600 eiro par katru nākamo.

Tāpat tiek ziņots, ka finansiālā atlīdzība būs 15 miljoni rubļu (apmēram 200 000 eiro) par pirmo iznīcināto F-15 vai F-16 iznīcinātājiem, ja tie tiks piegādātas Ukrainai.

Arī Krievijas aktieris Ivans Okhlobistins, kurš ļoti aktīvi atbalsta Vladimiru Putinu un karu pret Ukrainu, ir paziņojis, ka par Ukrainā sašautiem Rietumu tankiem tiks piešķirta atlīdzība. Viņš paziņoja, ka "daži lielā Krievijas biznesa pārstāvji" pilnvarojuši viņu paziņot, ka krievu karavīri tiks apbalvoti "par katru bojāto “Abrams” tiks piešķirta atlīdzība 10 miljonu rubļu (aptuveni 126 000 eiro) apmērā".