Pasaulē
2023. gada 30. janvāris, 13:00

10 miljoni rubļu par katru iznīcinātu "Abrams" — Krievijas lielie uzņēmēji gatavi "samesties"

Jauns.lv

Kādreiz slavenā krievu seriāla “Interni” zvaigzne un aktīvs Krievijas agresijas atbalstītājs Ivans Ohlobistins paziņojis, ka Krievijas lielie uzņēmēji esot noteikuši 10 miljonu rubļu (130 tūkstoši eiro) atalgojumu par katru iznīcināto amerikāņu tanku “Abrams”.

“Ar neslēptu gandarījumu steidzu jums paziņot, ka daži Krievijas lielā biznesa pārstāvji mani pilnvarojuši paziņot, ka viņi ir noteikuši 10 miljonu rubļu prēmiju par katru sašauto “Abrams”. Goida!”

Ohlobistina paziņojums "Dzen" kontā izpelnījās daudzus komentārus, kur praktiski visi pauž sajūsmu par gaidāmajām "tanku medībām", daudzi piepin reliģiju (Ohlobistins pats bija pareizticīgo mācītājs), acīmredzami asiņainā kara 11 mēneši nebūt nav mazinājuši Krievijas sabiedrības entuziasmu — kamēr uz frontes gaļasmašīnu nesūta viņus personiski.

Interesanti, ka Ivans Ohlobistins, gadiem ejot, izskatā kļūst aizvien līdzīgāks kādreiz populārajai popa dziedātājai Čičerinai, kurai kopš 2014. gada ir vēl vairāk aizbraucis jumts. Internetā bieži ironizē, ka viņi ir viena un tā pati persona.

25. janvārī tika ziņots, ka ASV prezidents Džo Baidens nolēmis piešķirt Ukrainai 31 “Abrams” tanku, kā arī nosūtīt munīciju, rezerves daļas un nodrošināt ukraiņu ekipāžu apmācību.