foto: AP/Scanpix
Okupanti Ukrainā apzināti sūta vietējos iedzīvotājus pāri mīnu laukiem
Okupanti Zaporižjā liek civiliedzīvotājiem šķērsot mīnu laukus, lai apzinātu drošu maršrutu.
Pasaulē
2023. gada 30. janvāris, 16:38

Okupanti Ukrainā apzināti sūta vietējos iedzīvotājus pāri mīnu laukiem

Jauns.lv

Krievu iebrucēji izmanto vietējos iedzīvotājus, lai meklētu drošu ceļu mīnu laukos, nosūtot tos uz Ukrainas Bruņoto spēku pozīcijām un liekot šķērsot bīstamās zonas, ziņo Nacionālās pretošanās centrs.

Kā atzīmē Centrs, šādi gadījumi fiksēti uz laiku okupētajās Zaporižjas apgabala teritorijās.

"Vietējie iedzīvotāji, kas palikuši dzīvot īslaicīgi okupētajās teritorijās, iznāca ukraiņu militārpersonu pozīcijās un nodevuši ziņas no okupantiem ar ierosinājumu it kā paņemt viņu nogalināto cīņu biedru līķus. Tomēr no tālākām sarunām okupanti atteikušies," norāda Nacionālais pretošanās centrs.

Pēc Ukrainas militārpersonu teiktā, cilvēki tiek sūtīti speciāli pa mīnu laukiem, lai apzinātu iespējamos variantus, kā tos šķērsot. Maršruta informācija tiek iegūta, novērojot civiliedzīvotājus.

"Līdz ar to var novērot kārtējo ienaidnieka pastrādāto starptautisko noziegumu," norāda Centrs.

Pretošanās centrs atgādina, ka Baltkrievijas robežsargi rīkojas tāpat arī Ukrainas ziemeļos – viņi apzināti sūta uz Ukrainas robežām bēgļus no Irānas un Pakistānas. Tādējādi viņi pārbauda neaizsargātos vai nepietiekami aizsargātos Baltkrievijas un Ukrainas robežas posmus, kurus var izmantot ienaidnieka diversantu-izlūku grupas.

Snaiperu mācības Ukrainā

Kara laika apstākļos viena no snaipera panākumu atslēgām ir prasme meistarīgi iekļauties apkārtējā vidē jeb, vienkārši sakot, labi noslēpties. No ...

gallery icon

Ukrainā atvadās no traģiskajā helikoptera avārijā bojā gājušajiem

Ukraina, Kijiva, 2023. gada 21. janvāris, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Ukrainas pirmā lēdija piedalās atvadu ceremonijā no Iekšlietu ministrijas ...

gallery icon