foto: ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Ukraiņu eksperts skaidro, kāpēc Ukrainai vislabākie būtu tieši “Leopard 2” tanki
Četri svarīgākie raksturlielumi, kāpēc "Leopard 2" būtu labākais risinājumus Ukrainai ir tā aizsardzība, manevrētspēja, uguns spēks un uguns vadības sistēma.
Pasaulē
2023. gada 25. janvāris, 15:20

Ukraiņu eksperts skaidro, kāpēc Ukrainai vislabākie būtu tieši “Leopard 2” tanki

Jauns.lv

Ukraiņu militārais eksperts Oleksandrs Musijenko norāda, ka vācu ražojuma “Leopard 2” ir četri svarīgākie raksturlielumi, kāpēc tie būtu labākais risinājumus Ukrainai, proti, tā ir aizsardzība, manevrētspēja, uguns spēks un uguns vadības sistēma, vēsta “Unian”.

“Leopard 2” ir aprīkots ar 120 mm gludstobra lielgabalu un diviem ložmetējiem dažādās konstrukcijas daļās. Tanka apkalpe - četri cilvēki.  

"Ir saražoti vairāk nekā 2000 no tiem, turklāt šodien tiem tiek ražotas rezerves daļas. Tas ir arī svarīgs punkts to apkopes ziņā. To remonta bāze ir izvietota Polijā," norāda Oleksandrs Musijenko.

“Vēl viena Leopard priekšrocība ir degviela. Dzinēji ir salīdzinoši vienkārši, tiem nav jāizmanto īpaši maisījumi vai specializētas sastāvdaļas,” norāda Musijenko. Viņš atzīmē vēl vienu momentu - ka tiem ir dīzeļdzinēji.

“Kaujas apstākļos īpaši svarīgs ir ne tikai ātrums un manevrēšanas spēja, bet arī ekipāžas aizsardzība. Tiem ir labas bruņas, darbības rādiuss līdz 5 kilotemriem, un tās spēj veikt kaujas operācijas jebkurā diennakts laikā un jebkuros laika apstākļos," saka eksperts.

"Leopardi" tika izveidoti, lai cīnītos pret padomju tankiem, kurus izmanto mūsu ienaidnieks. Šāda tanka svars ir no 50 līdz 66,5 tonnām atkarībā no modifikācijas, taču Ukrainas teritorijā tā nav problēma,” atzīmē militārais eksperts.

Eksperts norāda, ka “Leopard 2” gandrīz nekas nevar aizstāt, jo šis tanks ir vispiemērotākais kaujai Ukrainas dabas apstākļos.