foto: Instagram
Arestovičs nosauc trīs variantus, kā rietumvalstis piedāvājušas Krievijai atzīt zaudējumu
Arestovičs savu redzējumu pamato ar rietumvalstu līderu publisko retoriku un atbalstu Ukrainai.
Pasaulē
2023. gada 24. janvāris, 14:15

Arestovičs nosauc trīs variantus, kā rietumvalstis piedāvājušas Krievijai atzīt zaudējumu

Jauns.lv

Bijušais Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs nācis klajā ar trīs variantiem par Krievijas zaudējumu karā ar Ukrainu. Savu viedokli viņš pamato ar rietumvalstu līderu līdzšinējo retoriku un Krievijas vadošo amatpersonu publiski pausto.

“Pirms izšķirošā etapa Rietumvalstis dod viņam (Vladimiram Putinam – red.) kārtējo reizi apdomāties,” savu redzējumu par notikumu attīstību publiskojis Arestovičs, “rietumi viņam teiks, ka runa ir par jūsu (Krievijas – red.) zaudējumu, taču šis zaudējums var notikt dažādos veidos.”

Pēc Arestoviča domām pirmais variants Krievijas kapitulācijai paredz to, ka Putinam ļauj palikt pie varas ar nosacījumu, ka Krievija izdod visus Krievijas kara noziedzniekus starptautiskai kara noziegumu tiesai, bet Krievija maksā Ukrainai reparācijas par nodarīto postu un cenšas saviem spēkiem atjaunot starptautiskās attiecības ar citām valstīm.

Otrs variants pēc Arestoviča domām paredz to, ka Putinam tiek piedāvāts aiziet no amata, bet Krievija piedzīvo pilna apmēra sagrāvi ar izrietošajām sekām. 

Savukārt trešais variants, pēc Arestoviča domām, paredz “Krievijas dezintegrāciju” kā tādu.

Arestovičs savu redzējumu pamato ar rietumvalstu līderu publisko retoriku un atbalstu Ukrainai – gatavību palīdzēt tik ilgi, cik būs nepieciešams, kā arī pausto uzskatu, ka Putins nedrīkst uzvarēt. “Bet, ja Putins nedrīkst uzvarēt, tas nozīmē Putina zaudējumu,” pavēstīja Arestovičš.