foto: AP/Scanpix
Ādas izmaiņu dēļ Džilai Baidenai veikta operācija
ASV pirmā lēdija Džila Baidena pirms operācijas 11. janvārī
Pasaulē
2023. gada 20. janvāris, 14:29

Ādas izmaiņu dēļ Džilai Baidenai veikta operācija

Jauns.lv

ASV pirmajai lēdijai Džilai Baidenai (71) 11. janvārī tika veikta operācija, kuras laikā veikta aizdomīga veidojuma noņemšana no viņas kreisā acs plakstiņa, kā arī kreisā krūškurvja, raksta CNN.

Pagājušajā nedēļā Baidena vairākas stundas pavadīja Valtera Rīda Nacionālajā militārajā medicīnas centrā, veicot ambulatoro procedūru, lai noņemtu divus ādas bojājumus, kas raisīja aizdomas par vēzi – vienu uz krūtīm un otru virs labās acs. Šīs procedūras laikā arī uz viņas kreisās acs plakstiņa tika konstatēts trešais veidojums.

Vēlāk izgriezto audu paraugi tika nosūtīti izmeklēšanai.

Džo Baidens ar dēlu Hanteru un sievu Džilu

gallery icon

"Šie ādas bojājumi tika nosūtīti biopsijas veikšanai. Rezultāti saskan ar seborejas keratozi,” trešdien paziņojis Baltā nama ārsts doktors Kevins O'Konors. "Seborejas keratoze ir ļoti izplatīts, pilnīgi nekaitīgs, labdabīgs izaugums. Papildu ārstēšana nav nepieciešama."

“Baidena kundze šobrīd veiksmīgi atgūstas no operācijas,” raksta O’Konors. "Viņai konstatēti iepriekš paredzami, viegli zilumi, bet viņa jūtas ļoti labi." 

Zināms, ka iepriekš Baltā nama ārsts paudis aizdomas, ka Baidenai izoperētas vēža šūnas. Paziņojumā pagājušajā nedēļā viņš rakstīja, ka "visi vēža audi tika veiksmīgi noņemti, un malās nav redzamas atlikušās ādas vēža šūnas". Šajā vēstulē arī norādīts, ka bazālo šūnu karcinomas bojājumiem "nav tendences izplatīties" vai metastazēties, kā notiek ar nopietnākiem ādas vēža veidiem, piemēram, melanomas vai plakanšūnu karcinomas gadījumos.

Zināms, ka arī ASV prezidentam Džo Baidenam agrāk, vēl pirms kļūšanas par prezidentu, veiktas vairākas Mosa operācijas, kuru laikā noņemti ar melanomu nesaistīti ādas veidojumi.