foto: Ekrānuzņēmums
Soctīklos parādījušies foto un video ar militāro tehniku uz māju jumtiem Maskavā
Vēl vienā video, apgalvo kanāls, raķešu sistēma stāv uz mājas jumta.
Pasaulē
2023. gada 19. janvāris, 22:09

Soctīklos parādījušies foto un video ar militāro tehniku uz māju jumtiem Maskavā

Jauns.lv

Sociālajos tīklos 19. janvārī parādījās vairāki videoieraksti un fotogrāfijas, kurās, kā tiek apgalvots, redzamas raķešu sistēmas "Pantsir-S1", kas iekārtotas uz vairāku ēku jumtiem Maskavā. Publicēto materiālu autentiskums nav apstiprināts, vēsta "Meduza".

"Telegram" kanāls "Moscow Calling" izplatījis vairākus videoierakstus, kuros, kā tiek apgalvots, redzams "Pantsir-S1" uzstādīšanas brīdis. Vēl vienā video, apgalvo kanāls, raķešu sistēma stāv uz mājas jumta.

Krievijas "Telegram" kanāli, kā arī Rietumu OSINT (Open-source intelligence - izlūkošana ar atklāti pieejamu informācijas avotu palīdzību) speciālisti, kā norāda "Aģentūra", publiskojuši fotogrāfiju ar Krievijas Aizsardzības ministrijas ēku, kur, kā tiek apgalvots, arī uzstādīta "Pantsir-S1".

Šīs nedēļas sākumā Krievijas "Telegram" kanālos parādījās arī fotogrāfijas ar zenītraķešu kompleksiem kas parādījās nacionālā parka "Losiny Ostrov" rajonā un Timirjazeva Lauksaimniecības universitātes izmēģinājumu laukā Maskavā.

"Sirena" ziņo, ka parkā "Losiny Ostrov" izcirsti koki, lai izveidotu laukumu zenītraķešu kompleksiem.

Maskavas varas iestādes, kā arī Krievijas Aizsardzības ministrija pagaidām šīs ziņas nav komentējušas.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par "Patiesība par meliem" saturu atbild SIA Izdevniecība "Rīgas Viļņi".